book club

Clubul de lectură al femeilor dezlănțuite

de / June 22nd, 2018 / 848 vizualizari

The Next Chapter is Always the Best.

Nu tot ce se naște din 50 Shades of Grey merită ridiculizat sau, în cel mai bun caz, ignorat. Ca de exemplu, Book Club – tradus, absolut hilar, Clubul femeilor dezlănțuite – o comedioară lejeră, dar extrem de relaxantă și cu o distribuție de zile mari: Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen, Richard Dreyfuss, Candice Bergen, Andy Garcia, Don Johnson,  (adică patru câștigători de Oscar, doi nominalizați și… Don Johnson). Măcar pentru numele de pe afiș și nota bunicică de pe IMDB (pentru o comedie) și tot v-aș zice să îi dați o șansă.

Judecând după varianta românească a titlului, s-ar zice că distribuitorii își doresc să atragă, cu tot dinadinsul, și suflarea masculină la film, dar eu v-aș recomanda, cu toată sinceritatea, să vă lăsați jumătățile/pretendenții acasă. Sau la fotbal, că tot e sezonul. Filmul este unul eminamente feminin, perfect pentru o seară cu fetele (nu neapărat la cinema, dar asta este altă poveste). Dacă vă numărați printre fanii infamei trilogii, e posibil chiar să vă placă și mai mult filmul, întrucât vine să valideze faptul că lectura umbrelor lui Grey poate ajuta la condimentarea vieții, în general, și a vieții sexuale, în particular.

book club

Photo by Chelsea Lauren/Variety/REX/Shutterstock

Pe scurt: patru femei, foarte bune prietene, fac parte dintr-un club de lectură care se întâlnește lunar. Deși trec prin experiențe diferite – Diane a rămas recent văduvă după 40 de ani de căsătorie, Jane se bucură de relații fără obligații, Sharon încă nu a trecut peste divorțul care a avut loc cu ani buni în urmă, iar mariajul de 35 de ani al lui Carol se află într-o criză -, existența acestor patru prietene este dată peste cap complet după ce ajung să citească “Fifty Shades of Grey“, roman care provoacă o serie de alegeri și decizii scandaloase și care le dă încredere că următorul capitol al vieții lor va fi cel mai bun de până acum. Filmul reușește, cu brio, să transmită un mesaj optimist, cum că vârsta nu ar trebui să fie un impediment în calea fericirii și că niciodată nu este prea târziu ca să începi să trăiești cu adevărat.

În film își face apariția, fugitiv, alături de soțul ei, însăși autoarea E.L. James, semn că pelicula se bucură de binecuvântarea acesteia. Ați remarcat-o? Povestiți-ne în comentarii.

Nu pot să închei fără să amintesc un detaliu interesant: Don Johnson este tatăl Dakotei Johnson, nimeni alta decât interpreta Anastasiei Steel în toate cele 3 filme despre care am vorbit deja prea mult, când, de fapt, tot ce vreau să vă zic este că ar trebui să vă uitați la Clubul femeilor dezlănțuite. Atât. Vizionare plăcută!

Foto: Cinemagia.ro, Variety.com

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare