Citeste si da mai departe!

de / April 21st, 2012 / 448 vizualizari

When someone does you a big favor, don’t pay it back… pay it forward.

Suna ca o campanie de promovare a lecturii, dar de fapt, astazi vreau sa va vorbesc despre un film impresionant: Pay it Forward! Inca am de recuperat cand vine vorba despre filmele putin mai vechi (pelicula de fata este din 2000) si uneori dau peste unele care pur si simplu ma lasa fara cuvinte.

Probabil ca multi isi doresc sa faca din aceasta lume un loc mai bun. Putini incearca, iar si mai putini chiar reusesc sa schimbe ceva. Unul dintre temerari este si Trevor McKinney (interpretat exceptional de Haley Joel Osment), care vine cu o idee simpla:

1. alegi trei persoane pe care sa le ajuti cu ceva de care intr-adevar au nevoie;
2. ceva ce persoanele respective nu pot face singure;
3. la randul sau, persoanele in cauza trebuie sa iti intoarca favorul, ajutand alte trei persoane.

Si uite cum, cu putin altruism si matematica elementara, lumea in care traim poate fi schimbata. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa dai mai departe. Ori, exact acest lucru promoveaza filmul lui Mimi Leder. Si o face bine, pentru ca la final nu ai cum sa nu fii impresionat si sa nu te intrebi cum ai putea sa continui acest lant de fapte bune? La efectul puternic al filmului contribuie si distributia, in care se regasesc nume precum Kevin Spacey, Helen Hunt si Jim Caviezel. Pe Haley Joel Osment l-am mentionat deja, dar partitura lui este atat de emotionanta, incat pustiul merita toata laudele si toata atentia. Va previn: se va lasa cu lacrimi, asa ca e bine sa fiti pregatiti si sa aveti toate cele trebuincioase la indemana.

Si pentru ca trebuie sa fie un motiv pentru care va povestesc de acest film, ati ghicit, este vorba despre cartea cu acelasi nume, scrisa de Catherine Ryan Hyde. Daca vreunul dintre voi ati citit-o, va astept cu o parere. Nu stiu de ce, dar am impresia ca avem de-a face cu unul dintre acele cazuri in care este foarte greu sa alegi intre carte si film… Si de ce sa facem clasamente, cand am putea sa ne bucuram de amandoua?

Un weekend plin de fapte bune va doresc!

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare