Cele mai frumoase carti, concurs national de design de carte

de / August 13th, 2014 / 244 vizualizari

cele mai frumoase cartiAsociatia pentru Performanta si Cultura in parteneriat cu Asociatia Editorilor din Romania a lansat Concursul national de design de carte, editia a III-a. „Cele mai frumoase carti” este un proiect cultural cu desfasurare anuala, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazuta ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea.

Inscrierile au loc pana pe data de 29 august, ora 16.00. Editurile, graficienii sau designerii de carte din Romania si Republica Moldova pot inscrie carti aparute in ultimul an in concursul national de design de carte.

Jurizarea va avea loc in perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de carti frumoase care vor fi prezentate publicului intr-o expozitie itineranta. Toate cartile selectate de juriu vor reprezenta Romania in competitia internationala de design de carte „Best Book Design from All Over the World”.

Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: Premiul I, Premiul II si Premiul III, precum si premii speciale – Premiul pentru ilustratie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tanar designer, Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat). Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tanar designer consta in sustinerea unei deplasari la un targ international de carte in strainatate.

Membrii juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet, Mihaela Paraschivu si un specialist din Franta. Participarea unui specialist francez este posibila prin contributia Institutului Francez din Bucuresti. Specialistul din Franta va sustine si o conferinta adresata profesionistilor din mediul artistic si editorial.

Mai multe detalii despre concurs si participare gasiti aici: http://celemaifrumoasecarti.ro/concurs-national-design-carte/

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare