Festival Dilema veche 2014: Noi suntem ceilalti

de / August 14th, 2014 / 153 vizualizari

Vara aceasta este plina de evenimente care mai de care mai atragatoare pentru noi, cititorii, iubitorii de frumos. Avem ocazia de a ne intalni cu scriitorii, de a participa la lecturi publice, la concerte si expozitii minunate.

Unul dintre evenimentele acestei veri este cea de-a treia editie a Festivalului Dilema veche organizat de revista Dilema veche, in colaborare cu Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba in Cetatea Alba Iulia, intre 22-24 august. Festivalul propune trei zile de cultura si sarbatoare in cea mai frumoasa Cetate din Romania.

festivalul-dilema-veche-2014

Este singurul Festival din Romania organizat de o revista (asa cum, in alte tari, exista The New Yorker Festival, Internazionale Festival si altele). Conceput pentru a le oferi cititorilor dilematici ocazia de a se intilni cu personalitati ale artelor si culturii, Festivalul aduce in spatiul public spiritul pe care revista Dilema veche il cultiva de peste 20 de ani: dialog, valori culturale de prim rang, reflectia asupra temelor esentiale ale societatii si culturii, buna dispozitie si umorul.

Festivalul din acest an va fi deschis de scriitorul Mircea Cartarescu, invitatul special al editiei 2014. Programul cuprinde teatru (Act Orchestra), expozitii (Cosmin Bumbut si Devis Grebu), concerte (Zdob si Zdub, Zoli Toth Project, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Tandarica), un recital al pianistei Alina Azario, ateliere pentru copii (“Ziarul Cetatii”, “Atelierul Fantastic”, “Cetatea copiilor”). Va fi proiectat, in avanpremiera, filmul documentar Tatal meu, Lucian Blaga. Cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, va fi organizata dezbaterea “A New Narrative for Europe”, cu participare internationala.

Festivalul se va incheia cu concertul “Tandreturi pentru femei cu cei patru corifei” (Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila) – o “editie speciala” pentru Festivalul Dilema veche a unui spectacol care are loc o data la zece ani.

Tema editiei 2014 a Festivalului este “Noi suntem ceilalti”: o ocazie de a ne ne pune fata in fata si de a descoperi cit sintem de diferiti si cum ne putem armoniza convietuirea cu “strainul”, inclusiv cu “strainul din noi”.

Mircea Vasilescu, redactor-sef Dilema veche: “Ma bucur ca ideea Festivalului, lansata in 2011, prinde un contur tot mai clar. Am avut norocul unei intilniri fericite intre spiritul revistei, deschiderea autoritatilor locale din municipiul Alba Iulia si din judetul Alba si o Cetate splendid readusa la viata, in care evenimentele culturale si-au gasit un spatiu de exprimare generos. Cine vine la Festival nu va regreta: nu e doar o serie de evenimente culturale, e un spirit care poate fi construit si simtit doar acolo, alaturi de echipa Dilema veche si de invitatii sai”.

Programul complet poate fi consultat pe festival.dilemaveche.ro

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare