Cartile care ne-au facut oameni

de / February 21st, 2011 / 392 vizualizari

Recunosc, imi place mult cum suna titlul acesta. De aici mi-a venit si ideea pentru subiectul de discutie din aceasta saptamana: care a fost prima carte citita?

Mai tineti minte cartea pe care ati invatat sa cititi? Momentul in care literele s-au transformat in cuvinte, cuvintele in fraze, frazele in povesti… Trebuie sa va fi ramas in memorie acea prima carte, cea care v-a transformat in Serial Readerii de azi. In cazul meu, a fost un volum de poezii de Grete Tartler pe care il pastrez si azi,la loc de cinste, in biblioteca de la tara. E vechi, mototolit, cu copertile pline de mazgalituri, dar cu o valoare sentimentala inestimabila: a fost prima carte din lungul sir care a urmat. Cu toate acestea, cartea (mai bine zis cartile) care mi-a definit copilaria si mi-a marcat inceputurile literare este “Ciresarii”, de Constantin Chirita. Cu siguranta ca si voi aveti bine pastrata, pe un raft al sufletului, acea prima carte care v-a impresionat. Asta ne dorim sa aflam de la voi: cu ce carte a inceput toata aceasta frumoasa nebunie cu cititul? Cand va ganditi la copilarie, care este primul titlu care va vine in minte?

Saptamana aceasta vom depana amintiri. Cititorii de altadata fata in fata cu Serial Readerii de azi…

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

8 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare