Cartea lunii septembrie: La Paradisul femeilor

de / September 2nd, 2015 / 340 vizualizari

la-paradisul-femeilor-b9e9A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, spunea poetul. A venit toamna, e momentul sa citim un clasic, spunem noi. Zilele de vacanta au ramas in urma, dar soarele ne urmareste cu temperaturile lui mult prea ridicate pentru aceasta luna. Ne ascundem de el si citim. Uitam pentru cateva pagini de arsita, de vacanta incheiata, de galagia orasului. Si, cum spuneam mai sus, luna aceasta citim un clasic. In urma voturilor voastre, cartea lunii septembrie este La Paradisul femeilor scrisa Émile Zola.

Octave Mouret innebuneste femeile de dorinte. Marele sau magazin parizian, La Paradisul femeilor, este o adevarata desfatare a simturilor. (…) Octave Mouret vinde, prin tehnici revolutionare, tot ceea ce o femeie poate cumpara in 1883. Succesul este imens. Dar acest bazar devine o catastrofa pentru cartier, micul comert moare, speculatiile imobiliare se inmultesc, iar personalul traieste o viata de infern. (…) Cititorul este introdus intr-o baie de multime erotica. Citind aceste pagini, nimeni nu va mai putea intra intr-un mare magazin fara sa resimta ceea ce Zola surprinde cu geniu: freamatul vietii.

La Paradisul femeilor este al unsprezecelea roman din celebra serie Rougon-Macquart a lui Émile Zola. Multi dintre voi ati citit-o deja si pe voi dorim sa va provocam la discutii, sa ne spuneti noua, celor care nu am citit-o, cum vi s-a parut, de ce ar trebui sa o citim. Astfel, va invitam sa va lasati impresiile pe site (aici) sau mai jos, in zona de comentarii.

Ati scris o recenzie a acestei carti? Ne-o puteti impartasi pe site, aici >>

Daca nu aveti cartea La Paradisul femeilor, o puteti comanda pe Elefant (format tiparit) aici sau Elefant (ebook) aici si va asteptam in club, la discutii!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare