Cartea lunii martie: Dragostea Florii-de-Bujor

de / March 2nd, 2016 / 500 vizualizari

Dragostea Florii-de-BujorCare este baba ta? Nu de alta, dar se pare că babele acestui an sunt vesele, sunt senine și cu raze de soare în plete. Suntem la început de lună, e adevărat, dar sper ca fiecare zi – fiecare babă – să fie cum e cea de astăzi. Martie a venit cu soare și voie bună, a lăsat primăvara să ne-nvăluie cu florile ei, iar noi nu putem decât să ne bucurăm. Am visat la un martie cu soare și flori și visul ni s-a împlinit!

Pentru că suntem la capitolul flori, haideți să ne îndreptăm atenția către “jucăriile” noastre. Tema lunii martie se referă la cărțile în ale căror titluri se regăsesc flori sau conțin cuvântul flori. Dintre titlurile intrate la vot, unul a fost în topul preferințelor voastre. Astfel, cartea lunii martie este Dragostea Florii-de-Bujor scrisă de Lisa See.

China, secolul al şaptesprezecelea. Floare-de-Bujor are aproape şaisprezece ani şi, ca toate fetele de vârsta ei, a fost deja promisă în căsătorie de către familie unui bărbat despre care ea nu ştie nimic, nici măcar numele. De ziua ei, tatăl său, un om foarte luminat pentru timpul său, îi oferă ca dar o reprezentaţie după o operă clasică din literatura chineză, “Pavilionul Bujorului”, carte care pare să reflecte soarta tinerei fete. Deşi fetele nemăritate nu au voie să iasă în public, vor vedea reprezentaţia de după un paravan. Acesta este momentul când Floare-de-Bujor se îndrăgosteşte de un tânăr distins şi foarte arătos.

Ați citit această carte? Dar alte cărți ale Lisei See? Suntem tare curioși care vă sunt impresiile, de aceea vă așteptăm comentariile mai jos sau pe site.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Dragostea Florii-de-Bujor, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm în club, la discuții!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare