Cartea lunii iunie: Viața de poveste a lui A.J. Fikry

de / June 1st, 2016 / 365 vizualizari

viata-de-poveste-a-lui-aj-fikryDacă în Mai am sărbătorit aniversarea celor 7 ani de citit în serie, luna aceasta sărbătorim vara care s-a instalat cu tot verdele și soarele ei. Iunie este luna în care gândul ne pleacă spre mult așteptata vacanță, spre mare sau munte, spre aventuri de tot felul. Tot iunie este luna în care citim cărți despre cărți. Nu știu voi, dar pe mine mă fascinează cărțile cu și despre librari, cu biblioteci, librării, cu povești despre cărți. Nu o dată mi s-a întâmplat să citesc o astfel de carte și, la final, am rămas cu senzația că aș fi citit nu o carte ci mai multe.

Dată fiind această temă, cărți despre cărți, am primit propunerile voastre dintre care patru au intrat la vot. Una dintre ele a fost în topul preferințelor și poartă acum titlul de cartea lunii iunie. Este vorba despre Viața de poveste a lui A.J. Fikry scrisă de Gabrielle Zevin.

Despre carte:

„Citim ca să ne asigurăm că nu suntem singuri. Citim pentru că suntem singuri. Citim și nu mai suntem singuri. Nu suntem singuri.“

Viața lui A.J. Fikry nu e deloc așa cum și-o imaginase. Soția sa a murit, librăria lui are cele mai proaste vânzări din istorie, iar acum a rămas și fără cel mai de preț obiect din lume, o ediție rară a poemelor lui Edgar Allan Poe. Încet, dar sigur, se izolează de ceilalți locuitori ai Insulei Alice și nici măcar cărțile nu-i mai aduc bucuria de altădată. Asta până când un pachet misterios apare într-o seară în librărie. Viața lui A.J. Fikry se schimbă complet din clipa aceea.

Pe cât de surprinzătoare, pe atât de emoționantă, Viața de poveste a lui A.J. Fikry ne vorbește despre schimbările dureroase prin care trecem cu toții, dar mai ales despre șansele pe care viața ni le scoate în cale.

Un roman ca o scrisoare de dragoste pentru cărțile și librarii care ne schimbă viață prin poveștile pe care ni le spun.

Pe mine m-a cucerit încă de la primul citat din descriere, ca să nu mai spun de coperta solară care strigă la mine: citește-mă! citește-mă! Da, o voi citi. Dacă ați citit-o, vă așteptăm să ne lăsați impresiile voastre în zona de comentarii, mai jos. Suntem tare curioși cum este, dacă este pe atât de frumoasă pe cât este descrierea.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Viața de poveste a lui A.J. Fikry, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare