Cartea lunii decembrie: Zapada

de / December 1st, 2014 / 190 vizualizari

ZapadaLuna decembrie ni s-a asternut la picioare alba si rece, ca-n vremurile de demult in care ascultam povesti la gura sobei. Este luna care ne imbie la lectura, luna cozonacilor si a portocalelor, a vinului fiert cu aroma de scortisoara. Si ce poate fi mai frumos acum, in prag de sarbatoare, decat sa ne infofolim cu patura pufoasa si sa citim o carte. Tema pentru luna aceasta a fost “titlulri iernatice” si iata ca, in urma voturilor voastre, cartea lunii decembrie are cel mai iernatic titlu: Zapada scrisa de Orhan Pamuk.

Revenit in Turcia dupa un lung exil politic in Europa occidentala, poetul Ka face o calatorie la Kars, in estul Turciei, pentru a asista la alegerile locale si a investiga o stranie „epidemie de sinucideri“ care bantuie printre tinerele din oras. In cele trei zile petrecute in targul coplesit de ninsori apocaliptice, Ka se confrunta cu realitatile contemporane ale tarii sale, dar si cu zonele intunecate ale propriei identitati.

Ati citit cartile lui Orhan Pamuk? Ati citit Zapada? Va asteptam cu impresii despre aceasta carte si, de ce nu, despre opera autorului, a marelui Pamuk. Luna decembrie o vom petrece printre ninsori si la propriu si la figurat!

Daca ati scris o recenzie a acestei carti, ne-o puteti impartasi pe site, aici >>

PS. Daca nu aveti cartea Zapada, o puteti comanda de pe Elefant.ro aici sau Libris.ro aici.

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare