Cand Julie a intalnit-o pe Julia

de / July 26th, 2014 / 122 vizualizari

julie-juliaPassion. Ambition. Butter. Do you have what it takes?

Mi-am amintit zilele trecute de un film care mi-a placut mult si care se cere revazut, mai ales acum ca a aparut si traducerea in romana a cartii: Julie & Julia.

Daca l-ati vazut deja, este un prilej numai bun sa va reamintiti de el. In caz contrar, luati masuri si remediati acest aspect. O sa va expun mai jos motivele pentru care nu trebuie sa ratati filmul Norei Ephron si, evident, nici cartea Juliei Powell.

Urmaresc cu interes sporit filmele care au ca punct de plecare o poveste adevarata, dupa cum cred ca v-am mai zis. Ei bine, pelicula de fata este bazata nu pe una, ci pe doua povesti adevarate. Julie Powell si Julia Child au in comun mai mult decat numele mic. Doua femei din timpuri si locuri diferite, ale caror vieti ajung sa se intrepatrunda. Parca am mai citit asta pe undeva, dar cu siguranta nu intr-un volum de memorii.

Julia Child, interpretata magistral de Meryl Streep (unul dintre motivele pentru care ar trebui sa va faceti timp pentru acest film), este cea care a schimbat modul de a gati al americanilor cu cartea ei Mastering the Art of French Cooking. Cincizeci de ani mai tarziu, Julie Powell (Amy Adams, o alegere corecta) se decide sa incerce toate cele 524 de retete din cartea Juliei Child si sa isi impartaseasca experientele culinare cu cititorii blogului ei.

Nu cred ca mai este nevoie sa precizez ca este genul de film la care e bine sa te uiti cand ai stomacul plin sau macar provizii puse deoparte. Chiar si asa, sansele sunt mari ca la final sa se simta nevoia de o masa copioasa.

Asadar, avem un subiect inspirat de fapte reale, o distributie foarte bine aleasa si mancaruri de iti lasa gura apa. Daca nu este suficient, plusam cu Parisul anul ’40, New York-ul anilor 2000, retete delicioase (dar am mai zis asta deja, nu?) si una dintre cele mai inedite declaratii de dragoste – “You are the butter to my bread, you are the breath to my life”.

Cand nu stiti la ce sa va mai uitati, dati-le o sansa celor doua Julia (sau Julie). O sa va invete ca visele se implinesc cand se amesteca pasiunea cu proportia potrivita de…unt.

Bon appetit!

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent
Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare