hogwarts castle

Când Hogwarts prinde viață

de / March 21st, 2017 / 437 vizualizari

Știți deja că universul Harry Potter are milioane de fani. Ce nu știți, probabil, este că mai nou puteți să faceți parte din acest univers, la propriu.

Anul acesta, 100 fani Harry Potter vor avea șansa să învețe despre vrăji, poțiuni, descântece, noțiuni de botanică și… Quidditch, într-un castel ce pare desprins din paginile cărților lui J.K. Rowling: Château de Jolibert din Bourgougnague, Franța.

Astfel, în perioada 25-28 mai, Franța se va transforma, pentru 4 zile, în Hogwarts, la inițiativa fan clubului Harry Potter Mimbulus Mimbletonia Association. Cursurile se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani, dar cei sub 18 ani vor avea nevoie de o permisiune scrisă din partea părinților. Doritorii trebuie să țină cont de un singur aspect: toate lecțiile vor fi predate în limba franceză, prin urmare vor fi acceptați doar cei care vorbesc franceză fluent.

Biletele disponibile pentru acest an au fost epuizate, dar fiți cu ochii pe pagina de Facebook a organizatorilor pentru viitoarele evenimente. Prețul unui bilet pentru toate cele patru zile de activități, cu cazare și toate mesele incluse, este de 185 euro.

Programa celor 4 zile a fost modelată după primul volum al seriei, Harry Potter și piatra filozofală, ceea ce înseamnă că mai există suficient material pentru încă șase astfel de tabere, cel puțin. În plus, pentru o experiență cât mai autentică, se va deschide și un magazin în stilul Diagon Alley, de unde vor putea fi cumpărate toate cele necesare pentru a face vrăji și a amesteca poțiuni.

Polish-Hogwarts

Dacă nu mai aveți răbdare până la anul sau sunteți certați rău cu limba franceză, nu este cazul să disperați. Mai există și alte variante, mai prietenoase ca limbaj (în sensul că limba oficială este engleza), dar mai costisitoare. Cel mai bun exemplu este LARP-ul (Live Action Role Playing) pus la cale de cei de la Dziobak Larp Studios, la castelul Zcocha din Polonia sau la castelul Herstmonceux din East Sussex, Anglia. Nu sunt fană Harry Potter (am văzut un singur film și nu am citit nicio carte), dar a fost suficient să mă uit la câteva poze cu Hogwarts-ul din Polonia ca să îmi doresc să ajung acolo, cât mai repede. Din fericire, mai sunt bilete disponibile pentru evenimentele din Mai și Noiembrie 2017. Din nefericire, după cum vă spuneam, prețurile nu sunt tocmai mici. Dar, judecând după poze, recenzii și trailer, tind să cred că este o experiență care merită toți banii.

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare