Bad Romance, posibil manual pentru respectul de sine în relații

de / May 14th, 2018 / 239 vizualizari

Am citit-o și n-am știut câte stele să-i dau. Aș fi evaluat-o cu stele, ca de obicei, dar nu mi-am putut da seama dacă mi-a plăcut. Ce știu sigur e că ar trebui să fie lectură obligatorie-n liceu, mai ales dacă perspectiva orelor de educație sexuală ne sperie ca pe plozii lui satan tămâia.

Bad Romance este despre alegerea răului mai mic, lucru care bine nu poate să aducă pe termen lung, mai ales când acesta are potențialul de a surclasa răul cel mare, dar de care nu mai poți să fugi pentru că cineva drag ți-a băgat în cap că depinde de tine și că numai tu ești responsabil pentru el. Bad Romance este despre cât de tare te poate prosti un om, făcându-te să crezi că ești un imens nimic, unul care se validează oarecum doar prin ființa aceea. Bad Romance mi se pare un excelent manual care să te învețe sau să îți reamintească lecțiile despre respectul față de sine în relații, fie ele de familie, fie amoroase, intime și abuzive.

Bad romance

Grace e la liceu și are o familie absolut nasoală, cu o mamă abuzată ale cărei istorii nu vrea să le repete. Și dă de frumosul liceului, romantic și cu pletele lui rock în vânt, și crede că a găsit salvarea. Treptat, Grace devine mama ei, dar găsește mereu câte un „dar”: nu e chiar așa de rău, uite ce romantic a fost ieri, chiar e vina mea dacă el se sinucide dacă-l părăsesc, e normal să mă jignească, doar l-am supărat și eu că nu am făcut totul întocmai spuselor lui de obsedat de control.

Mi-ar plăcea să cred că Bad Romance ajunge la cât mai multe fete și femei; nu e un scris excepțional, nu e o carte care să te dea pe spate cu stilul profund și complex al autoarei. Acum însă, nici nu știu dacă Heather Demetrios o fi vrut asta sau pur și simplu așa scrie ea. Cert e că îți dă, din când în când, câte un pumn în stomac, când recunoști tiparele unor povești din familie, ale relațiilor unor prieteni, cunoscuți – care se mint că „da, dar la mine e altfel, e ceva mai complicat”, punându-și singuri în spate o vină care nu le aparține și o responsabilitate absurdă pe care nu o au.

Comandă cartea pe Libris, aici, sau pe Cartepedia, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Anca Zaharia

Iubitoare de cuvinte scrise și matroană la Ancazaharia.ro. Autoare a cărților „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar” și "Suicid" apărute la Herg Benet.

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare