Autopublicarea, sursa de castig pentru Penguin

de / November 29th, 2011 / 160 vizualizari

E lucru mare sa fii publicat de Penguin, dar nu luati de bune toate ofertele lor. Mai ales ca pot fi unele foarte inselatoare, cum este cazul Book Country.
 
Cel mai dificil lucru cand esti la inceput de drum ca scriitor este sa gasesti pe cineva care sa iti publice cartea. De aceea, tot mai multi apeleaza la autopublicare. Pentru ca, adesea, nu costa nimic sa iti postezi lucrarile online. Dar nu intotdeauna. Cei de la Book Country ofera pachete cu preturi intre 99 si 549 dolari, pentru nevoile si buzunarele fiecaruia. Problema e ceea ce ti se ofera de acesti bani sau, mai bine zis, ceea ce nu ti se ofera…

Nu tu editare, nu tu design de coperta (adica exact aspectele cele mai costisitoare), nu tu promovare sau campanii de marketing. Doar un set de trucuri si sfaturi pentru publicare, plus pregatirea fisierelor pentru e-book si printarea paginilor care mai apoi vor fi incarcate pe Book Country. Cu cat scade pretul, cu atat si serviciile oferite sunt mai putine: pentru 299 dolari iti formatezi singur fisierele pentru print si e-book, urmand ca cei de la Book Country sa le uploadeze pentru tine. Iar pentru 99 dolari, iti poti converti cartea in e-book pe cont propriu, pentru a fi incarcata pe site-urile de vanzare cu amanuntul.

Mai mult, platesti si de fiecare data cand cartea iti este vanduta. Astfel, daca pentru orice vanzare efectuata pe Book Country, autorul primeste 70% din drepturile de autor, pentru exemplarele vandute pe site-uri ca Amazon sau Barnes & Nobles, autorului ii revin 70% drepturi de autor, dar nu din suma totala, ci din cei 70% primiti de Book Country de la retaileri.

Ceea ce inseamna ca pentru o carte de 2.99 dolari, vanduta pe Amazon prin intermediul Book Country, primesti 49% din drepturi de autor, in loc de 70% cat ai primi daca ai incarca acea carte personal.

Daca te consoleaza gandul ca pe lucrarea ta va aparea sigla cu pinguinul sugubat, pe site este specificat clar: Book Country este o filiala a grupului Penguin, o entitate separata, avand angajati proprii.

Mai multe argumente impotriva aceastei initiative, aici.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare