Editura Nomina

3 povești pentru copii despre prietenie de la Editura Nomina

de / July 14th, 2020 / 335 vizualizari

Poate că Editura Nomina nu este nouă pe piața cărților pentru copii, însă este prea puțin cunoscută din punctul meu de vedere. Timp de mai mulți ani s-a concentrat pe serii de carte școlară de bună calitate, cărți realizate de către profesori cunoscuți în comunitatea lor fie că sunt autori de manuale, fie că predau la cele mai bune școli. De curând, am descoperit la Editura Nomina 3 cărți tare simpatice, care ne-au cucerit.

Crabul Colin și prietenii săi, de Tuula Pere, cu ilustrații de Roksolana Panchyshyn

Crabul Colin este cel mai iscusit constructor de pe malul estic al râului și un prieten adevărat, care nu ezită să-și ajute prietenii ori de câte ori au nevoie. Cel mai nou proiect a lui Colin este un pavilion de grădină lângă casă. După o săptămână de muncă grea, pavilionul visat nu este terminat. Epuizat, Colin se ascunde sub pătură și refuză să mai vadă pe cineva. Prietenii lui sunt nedumeriți și îngrijorați și convoacă o întâlnire de urgență.

Crabul Colin și prietenii săi este o poveste despre munca în echipă, prietenie, compasiune, empatie și grija față de cei de lângă noi.

Recomand această poveste tuturor copiilor, dar mai ales celor peste 4 ani, deoarece vor înțelege și substratul poveștii, mai ales dacă părinții abordează apoi o discuție liberă pe acest subiect cu cei mici.

Crabul Colin găsește o comoară, de Tuula Pere, cu ilustrații de Roksolana Panchyshyn

Crabul Colin are mulți prieteni acasă, în golful din preajma râului. Este greu să-ți imaginezi că cineva poate fi mai frumos decât Steaua de mare Sally sau că poate avea mai mult succes decât Anghilia Eddie. Dar fix când Crabul Colin se întreabă dacă viața lui e prea banală, valurile o aruncă în curtea sa pe Scoica perlă Priscila. Scoica perlă îi devine rapid prietenă. Ea deține ceva foarte prețios.

Crabul Colin găsește o comoară este o poveste despre prietenie și încredere.

Recomand această poveste tuturor copiilor, dar mai ales celor peste 4 ani, deoarece vor înțelege și substratul poveștii, mai ales dacă părinții abordează apoi o discuție liberă despre cum putem să vedem mereu partea bună a lucrurilor.

Povești despre prietenie, de Kęstutis Navakas și Marija Smirnovaite 

A fost o dată că niciodată o ciocănitoare pe nume Cioc, care trăia singură într-o pădure. Într-o zi, s-a decis să își caute niște prieteni noi. Cum a reușit să se împrietenească Cioc cu animalele din pădurea învecinată, dar mai ales cum a reușit să le convingă să locuiască în pădurea ei copiii pot afla din carte!

Bâzâială și Trompi pot fi considerați amici, însă nu reușesc să se vadă unul pe celălat. Din poveste copiii pot afla cum este posibil așa ceva.

O maimuțică și o girafă sunt bune prietene, însă diferite ca înălțime. Secretul prieteniei lor copiii îl pot descoperi citind povestea.

Mu și Miau sunt două prietene foarte bune: Mu este o pisică, iar Miau o văcută. Au numele pe dos! De ce aceste nume? Povestea îi lămurește pe copii!

Povești despre prietenie este o carte despre… clar… prietenie – cel mai frumos dar pe care ni-l poate face viața!

Recomand această carte tuturor copiilor, dar mai ales celor peste 3 ani și celor care își fac greu prieteni. Astfel ei vor putea învăța că prietenii pot fi foarte diferiți și totuși să se înțeleagă de minune!

Cât de importantă este prietenia pentru tine? Dar pentru copilul tău? Cum îi insufli această valoare? Te invit să descoperi alături de cel mic aceste 3 cărți despre prietenie de la Editura Nomina! Un prieten adevărat îți poate deveni mai apropiat decât un membru al familiei.

Caută cărțile pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare