7 carti pentru primavara

de / March 14th, 2015 / 501 vizualizari

Guest post: Silvia Toaca

(Silvia este membru al clubului nostru din ianuarie 2013 si tot de atunci scrie si recenzii pe site. Le gasiti pe profilul ei, aici.)

Pentru ca primavara ajunge la noi cam incet, ramanem pentru moment la adapostul propriei case cu o cana de ceva cald (sau caldut) in mana si ne bucuram de o carte la lumina unui soare timid. Din fericire, savoarea lecturii se pastreaza, chiar daca nu ne aflam inca pe iarba in parc, ascultand ciripitul pasarilor si al cetatenilor mai vorbareti si mai putin amatori de citit.

Lecturile din aceasta primavara au fara indoiala potentialul de a captiva. Autorii experimenteaza personaje controversate si noi moduri de a-si transmite mesajele, iesind din tiparele cu care ne-au invatat autorii clasici. Din multitudinea de titluri lansate in acest inceput de an, atat de autori romani cat si straini, am ales sapte, ale caror descrieri anunta subiecte indraznete, povesti captivante si imprevizibile, numai bune pentru o primavara capricioasa.

shakespeare pentru indragostitiShakespeare pentru indragostiti – Allan Percy

Titlul complet al cartii este “Shakespeare pentru indragostiti. 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire in fiecare zi.” Cartea reprezinta o colectie de eseuri avand  ca tema centrala iubirea si viata de cuplu. Povestirile sunt imbogatite cu recomandari din cinematografie si zona muzicala, sfaturi pentru cresterea intimitatii in cuplu si multe altele. Autorul imbina rezultatele studiilor moderne pe tema iubirii cu citate din Shakespeare. Suna ca un cocktail literar promitator!
Cumpara cartea de la Elefant aici >>

 

the buried giantThe Buried Giant – Kazuo Ishiguro
Kazuo este cunoscut pentru opera controversata: “Never Let me Go”, poveste ce are ca personaje tineri crescuti in scopul de a deveni donatori de organe. “The Buried Giant” urmeaza linia fantasticului, avand actiunea plasata in Anglia din timpul regelui Arthur, intr-un orasel primitiv. Subiectul central este calatoria unui cuplu de batrani, cu scopul regasirii fiului lor pierdut, calatorie ce oglindeste cautarea propriului sine.
Cumpara cartea de la Okian aici >>


get in trouble stories
Get in Trouble – Kelly Link

Romanul este o colectie de povestiri, care debuteaza intr-un mod oarecum firesc, urmand sa-si conduca treptat cititorii in lumi suprarealiste si bizare. Subiectele abordate, precum si personajele create au rolul de a tulbura, surprinde si de a scoate cititorul din zona de confort literar.
Cumpara cartea de la Libris aici >>

 

funny girlFunny Girl – Nick Hornby

Actiunea cartii se petrece in anul 1964. Personajul principal al cartii este Barbara Parker, care aspira sa devina un star de televiziune, precum idolul ei feminin Lucille Ball. Barbara se muta la Londra si isi schimba numele in Sophie, pentru a castiga un rol intr-un faimos serial TV. Povestea ne introduce in atmosfera unica din televiziunea BBC, in lumea din spatele si din fata reflectoarelor.
Cumpara cartea de la Libris aici sau Okian aici >>

 

femeia de hartieFemeia De Hartie – Rabih Alameddine

“Femeia de hartie” este povestea Aaliyei, o batrana ce locuieste singura in Beirut si munceste pentru sine ca traducator de carti in limba araba. Romanul cuprinde povestiri despre istoria Beirutului, inclusiv despre razboiul civil din Liban, totul prin prisma amintirilor vii ale Aaliyei.
Cumpara cartea de la Libris aici, Elefant (ebook) aici sau Okian aici >>

 

facebookFacebook. Fabrica de narcisism – Teodor Baconschi

Aparuta la editura Humanitas, cartea al carei titlu este cat se poate de graitor pentru subiectul ei, prezinta o analiza a societatii, pornind de la cunoscuta retea de socializare Facebook. O carte recomandata pentru fiecare “rotita” umana ce formeaza angrenajul Facebook, scrisa fara indulcitori.
Cumpara cartea de la Elefant aici sau Libris aici >>

 

city of savagesCity of Savages – Lee Kelly

Actiunea romanului este situata in orasul New York postapocaliptic, in care insula Manhattan ajunge tabara de concentrare pentru prizonieri de razboi. Personajele principale sunt doua surori, Phee si Sky care nu au cunoscut orasul in forma lui populata, ci doar o viata la limita subzistentei, printre ruine.
Cumpara cartea de la Bookdepository aici >>

 

Cu siguranta nu sunt singurele carti noi care merita puse pe lista noilor aparitii. Care va face mai mult cu ochiul si ce alte titluri ati adauga?

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare