7 ani de citit în serie

de / May 24th, 2016 / 544 vizualizari

În urmă cu 7 ani am pornit într-o călătorie. Văzusem un film* care ne-a plăcut amândurora și ne-am întrebat ce ar fi dacă am avea un club al nostru, un loc în care să povestim despre cărțile care ne plac, cărțile pe care le citim. E știut faptul că odată ce ai citit o carte și ți-a plăcut, nu poți ține pentru tine această informație, vrei să spui mai departe, să dăruiești și altora din bucuria care te-a încercat citind respectiva carte. Un club de carte părea a fi o idee grozavă. Și așa a fost.

SR, 7 ani

Discuția incipientă a fost aceasta:

A: Păi dacă tot ne-am gândit amândouă la asta, poate ar trebui să-i dăm drumul.
MV: Da! Mi se pare super ideea. Dar crezi că vor fi… amatori?
A: Pentru început nu prea are importanță, vom fi noi două…
MV: Clubul celor două dependente de citit. Ha!
A: Și apoi, dacă vin și alții, cu atât mai bine.
MV: Și cum începem?
A: Cu o discuție la cafea. Săptămâna viitoare?
MV: Perfect!

După respectiva discuție la cafea, ne-am apucat de treabă. Am ales cea mai simplă temă de blog pe wordpress și am dat sfoară-n țară că a apărut un nou club de carte. Între timp, un tip cu care discutam despre bloguri și online ne-a făcut cadou domeniul serialreaders.com. Cumva, acela a fost momentul zero. Alex nu numai că a rămas altături de noi până în zilele noastre, dar este cel care ne-a ambiționat, ne-a ajutat să punem bazele locului acestuia minunat în care ne “jucăm” și astăzi.

Cărțile sunt cele care ne-au adus împreună, care ne-au ajutat să vedem partea frumoasă a lumii. Tot ele, cărțile, ne-au adus alături oameni minunați care ne-au dat încredere în noi și în proiectul nostru. La început am fost noi două, Andres și Miss Valery, acum suntem noi, cei care iubim cărțile.

Fiecare cititor care ni s-a alăturat a fost (și rămâne!) o confirmare a faptului că lumea citește. Dacă într-o comunitate există cel puțin un cititor, șansele care “virusul” să se împrăștie sunt enorme. Și la acel cititor ne dorim să ajungem, să-i dăm încredere în el, în superputerea pe care o are.

Povestea noastră a început în online, însă, la un moment dat, am descoperit și frumusețea întâlnirilor în offline. În vara lui 2013 am avut prima întâlnire a clubului. Îmi aduc aminte foarte clar acea zi, emoțiile pe care le aveam, ploaia care ne-a acompaniat cu răpăitul ei. Vă spuneam că am cunoscut oameni minunați de-a lungul timpului. Colega care ni s-a altăturat în acea perioadă este unul dintre ei. Fiecare om cu care ne-am interesectat drumurile și-au lăsat amprenta asupra noastră, este o pagină din cartea pe care o scriem zi de zi… de 7 ani.

Dacă 2013 a fost anul întâlnirilor offline, 2015 a fost anul în care am făcut pasul cel mare către mărirea echipei. Da, am avut diverse colaborări în timp, însă au fost trecătoare. Dintre toți, Silvia și Bianca au fost cele care ne-au rămas alături, iar prezența lor a fost cumva o confirmare a faptului că putem crește, putem găsi oameni cu care să rezonăm. Și i-am găsit! Recomand cu mândrie fiecare articol scris de colegii mei. Le citesc recenziile și articolele cu entuziasmul copilului care a primit o bomboană și, de multe ori, mă abțin cu greu să nu le public articolele chiar în momentul citirii lor. E dorința aceea de care vă spuneam la început, că nu poți ține pentru tine ceva ce îți place, vrei să împarți bucuria cu ceilalți. Ei sunt: Cornelia, Oana, Anca, Patricia și Bogdan (pe care abia îl așteptăm să revină cu povești de peste mări și țări!).

Serial Readers, 7 ani

Serial Readers este mai mult decât un club de carte, mai mult decât un proiect de suflet. Serial Readers este locul în care suntem puternici, locul în care ne reîncărcăm bateriile atunci când cotidianul ne stoarce de energie, este locul în care întotdeauna va fi cineva cu care să schimbăm două vorbe despre cartea pe care o citim sau de care am auzit și vrem să aflăm mai multe detalii.

Serial Readers suntem noi, Andres și Miss Valery, sunt ei, colegii noștri minunați, sunteți voi cei care ne citiți, ne susțineți și ne sunteți alături zi de zi.

Mâine, 25 mai, este ziua zero, ziua în care Serial Readers împlinește 7 ani frumoși.

Mulțumim pentru că ne sunteți alături!

*Filmul este The Jane Austen Book Club.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

12 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare