3 posturi de radio de ascultat când citești

3 posturi de radio de ascultat când citești

de / September 28th, 2017 / 219 vizualizari

Știu, aici ți-am spus că nu e deloc ok să faci altceva când citești și îmi mențin părerea. Totuși, dacă nu-ți poți imagina viața de cititor fără ceva muzică în fundal în timp ce dai pagină după pagină și sorbi din cafeaua cu scorțișoară (a venit toamna, da, suntem fericiți!), atunci am pentru tine 3 propuneri de posturi de radio cu o muzică reader-friendly, numai bine cât să întrețină atmosfera necesară.

Cum spuneam, eu nu mai ascult muzică în timp ce citesc, îmi distrage atenția și mă deranjează teribil, dar ascult muzică o jumătate de oră înainte de a începe să citesc – e aproape o regulă, chiar dacă nu neapărat conștientă – și ascult și după ce termin de citit, mă ajută să sedimentez altfel, parcă mai bine, paginile devorate.

1. Radio Paradise

Un radio online, listener-supported, cu o ofertă muzicală variată, dar excelentă. Un radio pe care l-am decoperit grație Iuliei, o prietenă dragă cum mi-s cărțile din rafturi. De la melodii clasice rock și până la muzică modernă, tribală ori indiană, e ca un playlist pe care ți-l faci singur suficient cât să nu te plictisești, dar să cunoști melodiile, ca să le poți fredona în timp ce boxele îți freamătă încetișor.
Îl puteți asculta aici >>

2. The Good Life Radio

E un post disponibil live pe YouTube, preponderent cu muzică nouă, destul de ritmată, dar care pe mine mă binedispune întotdeauna, chiar dacă aduce un pic cu muzica de club, pe care o detest. Dar postul ăsta reușește să-ți ofere doza necesară, infuzia de entuziasm față de viață și de multele rafturi cu cărți din ea, iar când te apuci de citit, te apuci cu acest entuziasm în doză mare. Pe scurt, te împinge din spate cu un strop de chef de viață în plus, deci e de ascultat mai ales atunci când parcă ai face ceva, parcă nu, parcă ai citi, parcă nu prea.

3. Lofi Hip Hop Radio 24/7 – Chill Gaming / Study Beats

Când mai păcătuiesc și ascult ceva în timp ce chiar citesc, acesta este postul preferat. Asta poate și pentru că mă uit la imaginea canalului și dau și eu din cap în același timp, iar asta probabil că-mi ajută cumva la oxigenarea creierului. E atmosfera cea mai apropiată de cafeneaua ideală din capul meu, bad boy combinat cu fetița studioasă și curioasă, înțelepciune și gangsta care te fac să te simți, măcar pentru o secundă, nemuritor și neapărat util în misiunea auto-proclamată de a citi tot ce găsești pe lumea asta.

Voi ce ascultați înainte, după sau chiar în timp ce citiți?

 

Foto: pexels.com

# # # # #

Anca Zaharia

Iubitoare de cuvinte scrise și matroană la Ancazaharia.ro. Autoare a cărților „Sertarul cu ură” (poezie) și „Jurnal de librar” apărute la Herg Benet.

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare