24 de ani de Nemira

de / July 23rd, 2015 / 408 vizualizari

nemiraNemira sarbatoreste in aceasta saptamana 24 de ani de activitate editoriala, de la infiintarea ei in 22 iulie 1991, de catre Valentin Nicolau. Cu acest prilej, editura reia concursul de debut in proza, dupa o pauza de peste 15 ani.

Concursul, care de acum va purta numele “Valentin Nicolau”, se va lansa oficial sapatamana viitoare, cand se vor anunta toate detaliile legate de participare si de selectia manuscrisului castigator.

Inca de la infiintare, editura Nemira a promovat nume importante din cultura si literatura autohtona de astazi, precum Horia-Roman Patapievici, Ioan Petru Culianu, Radu Aldulescu, Lucian Vasilescu, Petre Barbu si Radu Jörgensen.

Portofoliul de autori romani clasici si contemporani publicati de Nemira ii cuprinde pe scriitorii Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Stefan Agopian, Ion Baiesu, George Banu, Sorin Antohi, Paul Goma, Serban Foarta, Simona Popescu, Mihai Sin si Emil Brumaru.

Nemira s-a impus pe piata editoriala prin colectia “Nautilus SF”, in care au fost publicati pentru prima data in Romania romancieri ca Stephen King, Frank Herbert, autorul seriei “Dune”, Philip K. Dick si Isaac Asimov. In 1994, Nemira a castigat premiul pentru cea mai buna editura la Eurocron (Conventia europeana de science fiction), la prima editie din Romania.

Pe langa cele mai cunoscute titluri ale literaturi SF si fantasy, in planul editorial se regasesc si nume mari ale literaturii universale, publicate tot pentru prima dată in Romania, precum scriitorii John Kennedy Toole, Paulo Coelho, Pascal Bruckner, Sven Hassel – cel mai mare succes editorial in anii de dupa Revolutie – si pe eseistii Elias Canetti si Roger Caillois.

Nemira cuprinde in prezent colectiile “Suspans” si “Nautilus SF”, o colectie de literatura universala de prestigiu, “Babel”, o colectie de studii fundamentale despre teatru, “Yorick”, popularele colectii “Damen Tango” si “Bonton”, precum si colectiile speciale “Epoca”, “Istoria”, “Porta Magica”, “Philemon” si “Byzantium”.

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare