Unde sunt? > Acasa > Autori > Stelian Turlea

Biografie Stelian Turlea


Stelian Turlea Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Stelian Turlea
Data nasterii: 6 ianuarie 1946
Biografie: Stelian Turlea a urmat studii de filologie (1968) si filosofie (1976), la Bucuresti. A fost aproape trei decenii redactor de politica externa (Revista Lumea), a condus, dupa 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian si a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei 1. Din 1996 lucreaza la ProTV, din 2000 este si editor senior al Ziarului de duminica.

Lucrarile sale includ douasprezece romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri. A ingrijit o serie de albume despre Bucurestiul din vremea lui Carol I (in trei volume); despre lucrarile publice in vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul regal si cronica restaurarii Palatului vechi al BNR.

A castigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatilor Scriitorilor din Bucuresti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.

Carti publicate de Stelian Turlea

Trei femei Trei femei

Rating:

Darul ioanei Darul ioanei

Rating:

Imi ies din minti Imi ies din minti

Rating:

Pasărea nopții Pasărea nopții

Rating:Poll

Votati cartea lunii!