Lampa cu căciulă

scrisa de Florin Lăzărescu

Lampa cu căciulă de Florin Lăzărescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lampa cu căciulă 13.56 lei *
Lampa cu căciulă 14.41 lei *
Lampa cu căciulă 28.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Florin Lăzărescu
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-46-6362-0
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Ecranizarea povestirii Lampa cu căciulă, cu scenariul autorului, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Sundance Film Festival (SUA).

Prin zece povestiri ce ar putea fi considerate la fel de bine și capitolele unui roman, autorul construieşte o carte despre copilărie, despre inocenţa pierdută a lumii contemporane. Fiecare personaj (indiferent dacă este vorba despre copilul care îşi duce împreună cu tatăl său televizorul la reparat sau despre cel ce merge pe jos până la bâlci pentru a vedea Balena Goliat, despre paznicul de iaz care e „prieten” cu un crap ori despre bătrâna ce se îmbată asteptând întoarcerea fiului său de la puşcărie) trăieşte într-un scurt timp o adevărată aventură, o dramă ori o comedie – acestea reuşind să fie totodată fireşti, umane, dar şi spectaculoase. Pentru copilul povestitor, viața pare un teren de joacă în care nu contează dacă pierzi sau câştigi, ci dacă reuşeşti să fii fericit fie măcar şi o clipă, jucând după regulile proprii, printr-o continuă artă a improvizaţiei.

„La Florin Lăzărescu, acum şi aici, cred că se poate vorbi de magie albă. Altfel, în absenţa vrăjilor bune, nu ştiu cum ar fi posibil ca lumea întreagă, cu continente şi fiinţe, cu mari mărunţişuri şi mici grozăvii, să se strângă într-un singur punct geografic, fără nume, pierdut printre dealuri şi întâmplări. Rar am citit cu atâta bucurie o carte şi tot rar am fost cucerit într-atât. Sunt povestiri care se nasc una din alta, cresc ca ramurile tinere şi sfârşesc prin a desena un fel de copac al vieţii, trecut prin anotimpuri.” (Filip Florian)


Carti similare cu Lampa cu căciulă

Întâmplări despre niciodată

Întâmplări despre...

de Teodora Gheorghe

mai mult
Tonomatul

Tonomatul

de Andrei Panțu

mai mult
Carte de magie

Carte de magie

de Sergiu Somesan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!