Viata face toti banii

scrisa de Vlad A. Popescu

Viata face toti banii de Vlad A. Popescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Vlad A. Popescu
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-724-830-5
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Proza scurta a lui Vlad A. Popescu face toti banii. Poate si pentru ca in carte nu se regaseste nicio povestire care sa poarte titlul volumului. Cu o voce originala in proza romaneasca, debutant la o varsta frageda (in 1996 avea 16 ani), insa intr-o epoca mult prea agitata pentru a mai gasi timp pentru literatura, autorul ne propune de aceasta data un concert care ii pune in evidenta cat se poate de inspirat calitatile de comic serios si de tragedian ludic. Urmarind eroii lui Vlad A. Popescu pe strada, in casa, la serviciu, in masina sau in cabina de proba, descoperim in fiecare pagina personaje spectaculoase dintr-o lume cat se poate de familiara, o lume in care „viata face toti banii“.

„Ludica si parabolica, purtatoare a unui secret umor, ca aceea a lui Razvan Petrescu sau a Doinei Rusti, proza lui Vlad A. Popescu se remarca in acelasi timp prin perspicacitate in intelegerea-imaginarea modului de functionare a psihologiilor. Personajele, repede si expresiv schitate, isi dezvaluie modul de a gandi pe parcursul unor dialoguri alerte. Schimburile de replici, de pe pozitii de obicei adverse, seamana cu un meci de ping-pong si sunt captivante.“ (Alex. Stefanescu)

„Aprind lumina. Ma reped la masa. Notez ca un apucat. Pun punctul victorios. A mea esti, fraza! Gata, te-am prins, nu mai poti fugi nicaieri! Admir privelistea cu fraza paralizata pe hartie. Ma culc la loc. S-adorm sau nu? Parc-as mai sta la panda...“ (Vlad A. Popescu)


Carti similare cu Viata face toti banii

De zece ori pe buze

De zece ori pe buze

de Adina Rosetti

mai mult
Bizaroproze

Bizaroproze

de Flavius Ardelean

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!