Om bun la centru

scrisa de Andrei Mihăilescu

Om bun la centru de Andrei Mihăilescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Om bun la centru 28.99 lei *
Om bun la centru 39 lei *
Om bun la centru 46.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Andrei Mihăilescu
Traducator (i): Victor Scoradet
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-606-44-0052-9
Anul aparitiei: 2018
Descriere: „Am fost pe teren, am pus și eu ceva acolo în mișcare, știi, la centru, acolo unde aleargă jucătorii ăia care nu marchează niciodată un gol. Aleargă încoace și încolo și dau mingea mai departe. Sau nici măcar nu primesc mingea, dar îl împiedică puțin pe adversar. Cinci sau zece secunde, încurcă atacul advers, până când propria echipă s-a repliat. Așa vreau eu să gândesc despre mine. Un tip simplu, care dă tot ce poate, un om bun la centru. Pentru ca, peste treizeci de ani, să pot să mă uit în ochii copilului meu.“

București, 1980.

Jurnalistul Ştefan Irimescu lucrează la Vocea socialismului și se bucură de micile privilegii ale unui intelectual cu oarecare celebritate: invitaţii la film și la teatru sau acces la alimente devenite rare, precum unt sau ulei, fără să stea la coadă ore în șir. Acest confort meschin dispare însă atunci când este luat la ochi de oamenii Securităţii pentru că a ascuns scrisori de la cititori ca să-i protejeze pe semnatarii lor și a strecurat într-un articol remarci negative la adresa regimului politic.

După ce îl lovește pe reprezentantul serviciilor secrete, este arestat și torturat zile întregi. Eliberat, Ştefan o cunoaște pe arhitecta Raluca, o femeie flămândă de iubire și care, asemenea lui, nu împărtășește idealurile partidului. Din nefericire, femeia este măritată cu Ilie Stancu, tânăra speranţă a politicii comuniste, iar povestea de dragoste devine un teribil joc de-a v-aţi ascunselea.


Carti similare cu Om bun la centru

Flori in par

Flori in par

de Iulia Ionita

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!