Poveste pentru timpul prezent

scrisa de Ruth Ozeki

Poveste pentru timpul prezent de Ruth Ozeki Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poveste pentru timpul prezent 28 lei *
Poveste pentru timpul prezent 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ruth Ozeki
Traducator (i): Ana‑Maria Lisman
Numar de pagini: 464 pagini
ISBN: 978-973-46-3381-4
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Poveste pentru timpul prezent spune cum scrisul si cititul pot lega doi oameni ce nu
s-au vazut niciodata, totul prin intermediul unui jurnal gasit intr-o cutie de mancare Hello Kitty.

Poveste pentru timpul prezent este o apologie a puterii miraculoase a scrisului si cititului de a lega, in ciuda distantei in timp si spatiu, oameni care nu s-au vazut niciodata. Nao Yasutani – o adolescenta japoneza care si-a petrecut copilaria in California si nu reuseste sa se adapteze la viata stresanta din Tokyo – a hotarat ca nu exista decat o singura cale de-a scapa de o singuratate chinuitoare si de torturile la care o supun colegii ei de scoala: sinuciderea. Totusi, Nao nu vrea sa dispara fara sa lase ceva semnificativ in urma. Ea da astfel curs inspiratiei subite de-a povesti intr-un jurnal viata fascinanta a strabunicii sale – o calugarita budista ajunsa la venerabila varsta de o suta patru ani –, fara sa banuiasca o clipa ca acesta ii va schimba destinul in intregime.

„Sunt biculturala, birasiala – mama mea este japoneza si tatal meu e american. Am crescut in Connecticut, unde domina o cultura aproape in intregime alba, si am trait cu gandul ca sunt japoneza. Apoi, cand am ajuns in Japonia, mi-am dat seama ca sunt americanca. A fost o descoperire pe cat de socanta, pe atat de minunata – sa-mi dau seama ca nu eram nici aici, nici acolo, ci ocupam un spatiu liminal, care nu se afla nici intr-o cultura, nici in cealalta. E un punct de observatie grozav.” (Ruth Ozeki)


Carti similare cu Poveste pentru timpul prezent

Exuvii

Exuvii

de Simona Popescu

mai mult
Fructul pasiunii

Fructul pasiunii

de Karel G. van Loon

mai mult
Shitter's club

Shitter's club

de Frederic Beigbeder

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!