Poveste pentru timpul prezent

scrisa de Ruth Ozeki

Poveste pentru timpul prezent de Ruth Ozeki Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poveste pentru timpul prezent 28 lei *
Poveste pentru timpul prezent 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ruth Ozeki
Traducator (i): Ana‑Maria Lisman
Numar de pagini: 464 pagini
ISBN: 978-973-46-3381-4
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Poveste pentru timpul prezent spune cum scrisul si cititul pot lega doi oameni ce nu
s-au vazut niciodata, totul prin intermediul unui jurnal gasit intr-o cutie de mancare Hello Kitty.

Poveste pentru timpul prezent este o apologie a puterii miraculoase a scrisului si cititului de a lega, in ciuda distantei in timp si spatiu, oameni care nu s-au vazut niciodata. Nao Yasutani – o adolescenta japoneza care si-a petrecut copilaria in California si nu reuseste sa se adapteze la viata stresanta din Tokyo – a hotarat ca nu exista decat o singura cale de-a scapa de o singuratate chinuitoare si de torturile la care o supun colegii ei de scoala: sinuciderea. Totusi, Nao nu vrea sa dispara fara sa lase ceva semnificativ in urma. Ea da astfel curs inspiratiei subite de-a povesti intr-un jurnal viata fascinanta a strabunicii sale – o calugarita budista ajunsa la venerabila varsta de o suta patru ani –, fara sa banuiasca o clipa ca acesta ii va schimba destinul in intregime.

„Sunt biculturala, birasiala – mama mea este japoneza si tatal meu e american. Am crescut in Connecticut, unde domina o cultura aproape in intregime alba, si am trait cu gandul ca sunt japoneza. Apoi, cand am ajuns in Japonia, mi-am dat seama ca sunt americanca. A fost o descoperire pe cat de socanta, pe atat de minunata – sa-mi dau seama ca nu eram nici aici, nici acolo, ci ocupam un spatiu liminal, care nu se afla nici intr-o cultura, nici in cealalta. E un punct de observatie grozav.” (Ruth Ozeki)


Carti similare cu Poveste pentru timpul prezent

O lume disparuta

O lume disparuta

de Arthur Conan Doyle

mai mult
Memoriile unei gheise

Memoriile unei gheise

de Arthur Golden

mai mult
Capitanul fracasse. vol. i

Capitanul fracasse....

de Theophile Gautier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!