Împărăția pământului

scrisa de Hoda Barakat

Împărăția pământului de Hoda Barakat Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Împărăția pământului 33.15 lei *
Împărăția pământului 35.1 lei *
Împărăția pământului 39 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pandora-M
Autor (i): Hoda Barakat
Traducator (i): Laura Sitaru
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-606-978-180-7
Descriere: O cronică magistrală a vieții într-o comunitate maronită din Munții Libanului, care explorează originile violenței din această regiune a lumii.

Un bărbat moare într-o furtună de zăpadă, iar copiii săi, Salma şi Tannus, îşi asumă noi destine. Salma îşi dedică viața unei cauze nobile: să alunge ghinionul care planează asupra micii sale familii.
Tannus este obligat să fugă în Siria şi să descopere în exil că are o voce divină. Viețile lor devin fundaluri pentru microistorii antagonice, luminoase ori întunecate, duioase sau hâtre, religioase ori răzvrătite.
Începând din perioada Mandatului Francez şi până în 1975, când a izbucnit războiul civil, Hoda Barakat evocă aproape şaptezeci de ani de istorie a Libanului, uneori tragică, alteori absurdă. Folosind o multitudine de perspective, Barakat descrie cu precizie şi cu nostalgie gesturile vieții de zi cu zi, ritualurile religioase şi limbajul plin de culoare al localnicilor.
Un roman genial, emoționant şi burlesc, al uneia dintre cele mai valoroase autoare libaneze.

Unicitatea acestui roman caleidoscopic, a acestei imersiuni aproape etnologice pe care un scriitor o face în propria comunitate, constă în aceea că totul poate fi adevărat şi că nimic nu este în întregime adevărat… Singurele poveşti pe care le auzim sunt cele ale țăranilor: miniaturale, monstruoase, uneori luminoase, dar cel mai adesea aspre şi cenuşii, întocmai precum Munții Liban. - Le Monde des Livres

Cronică excepțională a unei mici comunități maronite înainte de izbucnirea războiului civil din Liban, Împărăția pământului explorează originile violenței din această parte a lumii. Le Monde


Carti similare cu Împărăția pământului

Rebecca

Rebecca

de Daphne Du Maurier

mai mult
Diavolul de calugarita

Diavolul de calugarita

de F. W. Koebner

mai mult
Junky

Junky

de William S. Burroughs

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!