Jumătate de viață

scrisa de Care Santos

Jumătate de viață de Care Santos Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jumătate de viață 28.86 lei *
Jumătate de viață 31.45 lei *
Jumătate de viață 35.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Care Santos
Traducator (i): Irina Dogaru
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-606-779-322-2
Anul aparitiei: 2018
Descriere: O bijuterie narativă ce combină armonios trama psihologică cu istoria recentă, Jumătate de viață are structura unei piese în două acte și urmărește destinele a cinci prietene, Olga, Marta, Lolita, Nina și Julia, surprinzându-le întâi adolescente, în timpul dictaturii franchiste, apoi în plină maturitate, în primii ani ai tranziției din Spania. Roman câștigător al Premiului Nadal în 2017.

În vara anului 1950, cinci fete de 14 ani, aflate în internatul unei mânăstiri catolice, joacă pentru ultima oară Adevăr sau provocare, căruia îi mai spun „jocul cu gajuri“. Două dintre ele, gemenele Viñó, se pregătească să înceapă o viață nouă. Nici una, însă, nu bănuiește că acea noapte le va pecetlui destinul pentru totdeauna, marcând sfârșitul inocenței lor. În iulie 1981, tot într-o noapte de vară, eroinele se reîntâlnesc în restaurantul Jumătate de viață din Barcelona și reiau jocul din adolescență. Secretele care ies la iveală sunt teribile, iar ele ajung să-și reconsidere convingerile despre prietenie, carieră, dragoste, maternitate, dar și pe cele despre propria sexualitate. Romanul lui Care Santos este, totodată, o poveste despre devenire și iertare, despre schimbarea personală și colectivă.


Carti similare cu Jumătate de viață

Elogiul inactivitatii

Elogiul inactivitatii

de Bertrand Russell

mai mult
Ochiul furtunii

Ochiul furtunii

de Patrick White

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Silvia1988
Recenzii: 69
Carti citite: 115