Harta timpului

scrisa de Felix J. Palma

Harta timpului de Felix J. Palma Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Harta timpului 38.5 lei *
Harta timpului 55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Felix J. Palma
Traducator (i): Ana Maria Tamas
Numar de pagini: 704 pagini
ISBN: 978-973-707-475-1
Anul aparitiei: 2011
Descriere: V-ati gandit cu adevarat sa faceti o calatorie in timp?
Contactati, va rugam, compania Murray Time Travel!
Un amestec – exceptional dozat – de fictiune istorica, sf, fantasy istoric, steampunk, roman de dragoste, metafictiune, thriller si biografie.

Londra, 1896. Nenumaratele inventii din epoca il fac pe om sa creada ca stiinta este in stare sa atinga imposibilul, asa cum demonstreaza aparitia companiei Murray Time Travel, capabila sa transforme in realitate visul oricarui muritor: calatoria in timp. H.G. Wells trezise deja aceasta dorinta in constiinta societatii victoriene, in urma cu un an, prin publicarea romanului sau Masina Timpului. Dintr-odata, omul secolului al XIX-lea are posibilitatea de a calatori in alte vremuri, asa cum face Claire Haggerty, o tanara instarita, dar vesnic nemultumita, convinsa ca niciunul dintre pretendentii ei nu-i poate oferi iubirea adevarata. Starea ei constanta de insatisfactie o va face sa calatoreasca in anul 2000, unde isi va gasi sufletul pereche. Dar nu toata lumea isi doreste sa cunoasca viitorul. Andrew Harrington, de pilda, vrea sa se sinucida atunci cand intelege ca nimic nu-i va putea alina durerea provocata de moartea iubitei sale, ultima victima a fiorosului Jack Spintecatorul. Tanarul renunta la ideea sinuciderii in momentul in care i se ofera posibilitatea de a calatori in trecut pentru a o salva chiar el de la moarte pe adorata lui Mary.
H.G. Wells va cunoaste primejdiile unei calatorii in timp atunci cand un sarlatan venit din viitor incearca sa-l omoare pentru a-i fura identitatea scriitoriceasca. Ca sa se salveze de acest misterios calator in timp, Wells e silit sa plece intr-o palpitanta calatorie de-a lungul secolelor.
Romanul Harta timpului (El mapa del tiempo) de Félix J. Palma este un roman de exceptie, la granita mai multor genuri literare. Este emotionant, ametitor, vijelios, cu un fir epic complex ce combina rasturnarile de situatie, descoperirile si aventurile uimitoare, toate intr-un ritm care-l lasa pe cititor fara respiratie.

Cartea este incitanta, plina de dragoste si aventuri, care vorbeste despre modul in care imaginatia poate salva vieti, descriind o epoca fascinanta si provocatoare, asa cum este cea victoriana. Félix J. Palma reuseste sa construiasca un roman in care intriga ametitoare si psihologia personajelor devin deopotriva elemente de rafinament literar si ingrediente ale unei carti de succes.
Rezultat al unui proces de elaborare indelungat si intens, romanul este, de asemenea, un omagiu personal al lui Félix J. Palma, adus scriitorului H.G. Wells, autorul titlului clasic al literaturii science-fiction, Masina Timpului. Wells insusi devine personaj in Harta timpului, alaturi de alte figuri celebre ca Jack Spintecatorul, Bram Stoker sau Elephant Man.

"O minune de la inceput pana la sfarsit, un exercitiu sublim de stil care depaseste multe romane fantasy cu subiect victorian de pe piata anglo-saxona. O capodopera." - Qué Leer

"700 de pagini de actiune trepidanta, intr-o proza de mare calitate si rafinament: un bestseller pe care un profesor de literatura nu s-ar jena sa-l citeasca." - El Público


Carti similare cu Harta timpului

Clayhanger

Clayhanger

de Arnold Bennett

mai mult
Cainele cu patru picioare

Cainele cu patru picioare

de Mesterhazi Lajos

mai mult
Ceas rau

Ceas rau

de Gabriel Garcia Marquez

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!