Povestirile lui vladimir nabokov

scrisa de Vladimir Nabokov

Povestirile lui vladimir nabokov de Vladimir Nabokov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestirile lui vladimir nabokov 40.6 lei *
Povestirile lui vladimir nabokov 41.21 lei *
Povestirile lui vladimir nabokov 50.42 lei *
Povestirile lui vladimir nabokov 54.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Vladimir Nabokov
Traducator (i): Adriana Liciu, Veronica D. Niculescu
Numar de pagini: 700 pagini
ISBN: 978-973-46-1561-2
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Volumul cuprinde povestirile publicate de Vladimir Nabokov in rusa, intre anii 1920-1940, traduse de Adriana Liciu; cele scrise in rusa, unele nepublicate la vremea aceea, altele aparute doar in revistele rusesti din Berlin sau Paris, traduse in engleza de Dmitri Nabokov, fiul autorului, si reunite in volumul The Stories of Vladimir Nabokov, dupa care s-a realizat traducerea in limba romana de catre Veronica D. Niculescu; si povestirile scrise in engleza si aparute in volumul Nabokov’s Dozen (cu exceptia textului „Mademoiselle O”, care a fost scris initial in franceza), traduse de Anca Baicoianu.

Povestirile reunite in acest volum ofera o remarcabila viziune de ansamblu asupra evolutiei unui scriitor magnific... Efectul unei asemenea desavarsiri a exprimarii indica o finete a auzului, o inventivitate profund uimitoare si fara limite – zboruri ample ale imaginatiei.” (The New Yorker)

„Probabil cea mai adanca, cea mai importanta tema, indiferent daca constituie subiectul propriu-zis sau se strecoara printre randuri, este dispretul lui Nabokov fata de cruzime – cruzimea oamenilor, cruzimea sortii –, iar in Povestiri... exemplele sunt numeroase...” (Dmitri Nabokov)

„Povestirile scrise in aceasta perioada (1920-1940) infatiseaza o Rusie fermecata, o populatie de expatriati, observati atent, cu excentricitatile lor de fiinte asuprite, care profita prin purtare de natura provizorie a propriei cetatenii... Exista ceva incantator in felul in care Nabokov, descendent aristocrat si artist autocratic, si-a imprumutat imaginatia, cu atata cuprindere si veselie, acestei ambiante de mahala a exilului in saracie.”(John Updike, The New York Times)

„Nici un autor nu a exprimat in culori mai vii, nu a explorat cu mai multa forta si varietate fizica imperativa pentru a da forma si sens unei experiente, ca apoi sa poata fi inteleasa si indurata.” (Washington Times)


Carti similare cu Povestirile lui vladimir nabokov

Strigatul pietrelor

Strigatul pietrelor

de Hikaru Okuizumi

mai mult
Pictorita din Shanghai

Pictorita din Shanghai

de Jennifer Cody Epstein

mai mult
Strada zaharului. trilogia cairoului 3

Strada zaharului....

de Naghib Mahfuz

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Foc palid

Foc palid


mai mult

Disperare

Disperare


mai mult

Ochiul

Ochiul


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!