Fata de laborator

scrisa de Hope Jahren

Fata de laborator de Hope Jahren Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fata de laborator 44 lei *
Fata de laborator 55 lei *
Fata de laborator 55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Publica
Autor (i): Hope Jahren
Traducator (i): Paul Slayer Grigoriu
Numar de pagini: 424 pagini
ISBN: 978-606-722-264-7
Anul aparitiei: 2017
Descriere: O uimitoare carte de memorii – debutul editorial al unei femei cercetător; un portret emoţionant al unei prietenii îndelungate; o viziune uimitor de proaspătă asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul în care priviți natura.

Hope Jahren a construit trei laboratoare în care a studiat arbori, flori, seminţe şi tipuri de sol. Fata de laborator, primul ei volum, este un tratat revelator despre viaţa plantelor, dar și o carte despre muncă, dragoste şi munţii care pot fi mutaţi din loc de acestea două puse laolaltă. Este o carte despre copilăria din Minnesota rurală, alături de o mamă neînduplecată şi un tată care o încuraja să se joace ore în şir în laboratoarele de la şcoala la care preda, despre cum şi-a găsit un refugiu în ştiinţă şi a învăţat munca de laborator făcută „şi cu inima, şi cu mâinile” şi despre inevitabilele dezamăgiri, triumfuri şi descoperiri entuziasmante ale muncii ştiinţifice.

Însă în centrul cărţii se află povestea legăturii lui Jahren cu un om minunat şi rănit pe nume Bill, care devine partenerul ei de laborator şi cel mai bun prieten. Aventurile lor ştiinţifice – uneori neortodoxe – îi duc din Midwest până în cealaltă parte a Americii şi înapoi, peste Atlantic, până la cerurile veşnic luminate ale Polului Nord şi în tropicalul Hawaii. Privirea scrutătoare a lui Jahren asupra plantelor, tenacitatea uimitoare a spiritului ei şi descrierile amănunţite ale naturii dau viaţă fiecărei pagini a acestei cărţi extraordinare. Fata de laborator îţi deschide ochii către mecanismele minunate şi complicate din fiecare frunză, fir de iarbă şi petală. Este o dovadă vie a ce se poate întâmpla când ai puterea, pasiunea şi simţul sacrificiului necesare pentru a trăi din ce-ţi place cu adevărat, descoperind pe parcurs cine eşti.

Profund emoţionantă... O operă întru totul originală, deopotrivă îndrăzneață şi entuziasmantă. O scriitoare făcută din acelaşi aluat cu Oliver Sacks, care ne arată într-un mod extraordinar cum se face ştiinţa. Jahren este un observator atent, rezistent şi al naibii de amuzant.
Elle

Onestă de-ţi taie respiraţia… Minunată… În esenţă, Fata de laborator este o carte despre a vedea – cu ochii, dar şi cu mâinile şi cu inima.
American Scientist

Fascinantă. Abilă şi pigmentată cu umor. Amintirile unui om de ştiinţă, despre o viaţă capricioasă, curajoasă, fascinantă. Ca şi A Primate's Memoir a lui Robert Sapolsky sau H is for Hawk a lui Helen MacDonald, ne transmite energia unei minţi frumoase în mijlocul naturii. - The Seattle Times

Memorii ştiinţifice minunat de omeneşti. - Popular Science

Premiul de excelenţă al Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei 2017

Câștigător National Book Critics Circle Award for Autobiography
New York Times 2016 Notable Book
National Best Seller
Hope Jahren a fost numită "100 Most Influential People" TIME magazine
Washington Post Best Memoir of 2016
TIME și Entertainment Weekly Best Book of 2016


Carti similare cu Fata de laborator

Amintiri si povesti mai deocheate

Amintiri si povesti...

de Neagu Djuvara

mai mult
Jurnale

Jurnale

de George Orwell

mai mult
Grace

Grace

de Thilo Wydra

mai multRecenzii

alinasanda alinasanda pe 2018-02-10 21:41:12 Rating:

Cartea e plata, oarecum liniara. Nimic spectaculos, niciun suspans „breathtaking”, si totusi e captivanta. E scrisa prin alternanta a doua planuri: cel personal si cel stiintific. Cel din urma e prezent sub forma unor scurte capitole, presarate ici-colo, cu informatii gen „ curiozitati” ale naturii si nu numai. Astfel aflam ca cea mai veche familie de plante de pe pamant este EQUISETUM, sau...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

alinasanda
Recenzii: 6
Carti citite: 6