Jurnal extim

scrisa de Michel Tournier

Jurnal extim de Michel Tournier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnal extim 7.99 lei *
Jurnal extim 10 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Michel Tournier
Numar de pagini: 170 pagini
ISBN: 978-973-50-2413-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Jurnalul intim este, pesemne, scrierea cea mai raspandita din lume... toti tin un astfel de jurnal, il ascund, il inconjoara cu afectiunea lor si sfarsesc prin a visa sa-l publice. Scriitorii cei mai respectabili nu fac exceptie de la aceasta trista regula.

Ca sa nu alunece si el in ridicol, Michel Tournier tine un jurnal extim. Si publica extrase din el, care alcatuiesc un adevarat „fals jurnal“ surprinzator.

Michel Tournier reuseste un tur de forta: sa nu vorbeasca deloc despre sine, sa nu livreze nimic din fiinta lui, sa nu-si povesteasca viata - si sa-si pasioneze cititorul... Jurnalul sau este o epura. Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Tournier ca ne salveaza, gratie „extimului“, de ispita narcisismului. (François Busnel, L'Express)

Le spun copiilor dintr-o scoala: „Scrieti in fiecare zi cateva randuri intr-un caiet gros. Sa nu fie un jurnal intim consacrat starilor voastre sufletesti, ci, dimpotriva, un jurnal indreptat spre lumea exterioara, spre oamenii, animalele, lucrurile ei. si veti vedea ca, de la o zi la alta, nu numai ca veti scrie mai bine si mai usor, dar, mai cu seama, veti avea o prada mai bogata de consemnat. Pentru ca ochiul si urechea voastra vor invata sa decupeze si sa retina din imensa si informa magma de perceptii cotidiene ceea ce poate sa treaca in scrisul vostru. La fel cum privirea unui mare fotograf inconjoara si incadreaza scena care poate deveni o imagine. (Michel Tournier)


Carti similare cu Jurnal extim

Regina maria a romaniei. capitole tarzii din viata mea

Regina maria a...

de Diana Mandache

mai mult
Unde incepe cerul

Unde incepe cerul

de Carmen Firan

mai mult
U de la Uliu

U de la Uliu

de Helen Macdonald

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!