Picatura de aur

scrisa de Michel Tournier

Picatura de aur de Michel Tournier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Picatura de aur 5 lei *
Picatura de aur 16.1 lei *
Picatura de aur 17.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Michel Tournier
Traducator (i): Bogdana Savu
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 973-681-385-1
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Tema romanului „Picatura de aur” este aceea a imigrantului, a peripetiilor tragicomice ale tanarului berber Idriss, venit la Paris in cautare de lucru. Acest picaro al zilelor noastre, asemenea unui nou Candide, descopera cu uimire si nevinovatie fragilitatea si perniciozitatea unei civilizatii bazate pe reclama si pe distrugerea oricaror valori morale.

„Una dintre cele mai seducatoare carti ale lui Tournier, «Picatura de aur» urmareste avatarurile unui pastor berber care-si abandoneaza oaza sahariana pentru a cauta de lucru la Paris. Bantuit de simbolurile celor doua culturi, eroul cade victima obsesiei sale recurente: «picatura de aur», talismanul pierdut o data cu propria imagine si regasit in zeci de chipuri inselatoare in orasul care distruge unicitatea.” (Library Journal)

„Pe langa discursul sau omniscient asupra diferentelor culturale, asupra sinelui, asupra artei portretistice arabe ori a caligrafiei, Tournier ne incanta in «Picatura de aur» prin frapanta calitate vizuala a naratiunii.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Picatura de aur

Jurnalul Aurorei Serafim

Jurnalul Aurorei Serafim

de Sidonia Dragusanu

mai mult
Tatuatorul de la Auschwitz

Tatuatorul de la...

de Heather Morris

mai mult
Criza

Criza

de Carlos Flores

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141