Recenzie Fata de laborator scrisa de "alinasanda"



Recenzie Fata de laborator scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fata de laborator 44 lei *
Fata de laborator 55 lei *
Fata de laborator 55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Fata de laborator
Autor (i): Hope Jahren
alinasanda alinasanda pe 2018-02-10 21:41:12 Rating:

Cartea e plata, oarecum liniara. Nimic spectaculos, niciun suspans „breathtaking”, si totusi e captivanta. E scrisa prin alternanta a doua planuri: cel personal si cel stiintific. Cel din urma e prezent sub forma unor scurte capitole, presarate ici-colo, cu informatii gen „ curiozitati” ale naturii si nu numai. Astfel aflam ca cea mai veche familie de plante de pe pamant este EQUISETUM, sau coada-calului, ale carei peste 15 specii actuale au fost martorele a peste 390 de milioane de ani de evolutie. O alta informatie interesanta descoperita in carte este cea a existentei unui caine mumificat in interiorul unui copac, denumit Stuckie, exponat ce poate fi vazut la muzeul Southern Forest World- Georgia. Deasemenea aflam ca arborii sunt asemenea organismelor vii, comunica prin radacini, metabolizeaza in felul lor nutrientii si isi asigura perpetuarea prin mecanisme relativ complexe de aparare.

Volumul e structurat in 3 parti, intitulate generic dupa aspectele semnificative ale regnului vegetal: "Radacini si frunze", " Lemn si noduri", "Flori si fructe". Aceste elemente reprezentative se constituie ca o paralela la etapele prin care trece autoarea.
Impletind planurile personale, dezvalurile biografice, cu aspectele stiintifice specifice, Hope si colegul ei Bill reusesc sa iti dea senzatia ca asisti la un curs de geo-biologie, la finalul caruia ramai cu un indemn pentru viitor: planteaza un copac si fa-ti-l cel mai bun prieten. Te va ajuta sa intelegi ca totul e interconectat si ca tu esti veriga ce leaga trecutul de viitor.
O carte memorabila tocmai prin constructia sa narativa si prin autenticitatea stilului.



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!