Unde sunt? > Acasa > Carti > Proza scurta > Sunt veteran!

Sunt veteran!

scrisa de Emilia Muller

Sunt veteran! de Emilia Muller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ePUBLISHERS
Autor (i): Emilia Muller
Numar de pagini: 134 pagini
ISBN: 9781523452330
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Un veteran de război îşi rememorează momente importante din viaţă, iar tonul uşor mucalit în care acestea sunt redate dau naraţiunii un farmec aparte.

Firul acţiunii nu este unul liniar; de cele mai multe ori creându-se dislocări temporale, iar episoadele prezentate par desprinse dintr-un joc de tip puzzle format din diverse instantanee. Astfel, cititorul deţine controlul suprem în a le aşeza precum doreşte, fiecare dintre piese având un înţeles de sine stătător.

"Sunt veteran!" este o poveste despre cruzimea războiului, dar şi a celor apropiaţi, faţă de care de obicei nu suntem "înarmaţi" corespunzător.
De asemenea, este o poveste în care speranţa licăreşte, deşi firav, purtându-ne cu gândul la amintirile pe care le-am sădit în inimile celor apropiaţi şi la însemnătatea lor în viaţa acestora, asigurându-ne o existenţă neîntreruptă, fie ea doar la nivelul memoriei.


Carti similare cu Sunt veteran!

Povesti despre nebunia obisnuita

Povesti despre nebunia...

de Charles Bukowski

mai multRecenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-10-19 06:24:34 Rating:

Formată din mai multe secvenţe şi “petice” din amintirile bunicului nostru, “Sunt veteran!” a reuşit să cuprindă într-un mod sau altul toată viaţă acestuia. Începând cu amintirile în care acesta îşi vedea mama prin ochii nepoatei, până la cel de-al doilea război mondial şi vizitele acestuia la copiii săi.
Modul în care este relatată povestea, ne duce cu gândul la...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63