Unde sunt? > Acasa > Carti > Proza scurta > Sunt veteran!

Sunt veteran!

scrisa de Emilia Muller

Sunt veteran! de Emilia Muller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ePUBLISHERS
Autor (i): Emilia Muller
Numar de pagini: 134 pagini
ISBN: 9781523452330
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Un veteran de război îşi rememorează momente importante din viaţă, iar tonul uşor mucalit în care acestea sunt redate dau naraţiunii un farmec aparte.

Firul acţiunii nu este unul liniar; de cele mai multe ori creându-se dislocări temporale, iar episoadele prezentate par desprinse dintr-un joc de tip puzzle format din diverse instantanee. Astfel, cititorul deţine controlul suprem în a le aşeza precum doreşte, fiecare dintre piese având un înţeles de sine stătător.

"Sunt veteran!" este o poveste despre cruzimea războiului, dar şi a celor apropiaţi, faţă de care de obicei nu suntem "înarmaţi" corespunzător.
De asemenea, este o poveste în care speranţa licăreşte, deşi firav, purtându-ne cu gândul la amintirile pe care le-am sădit în inimile celor apropiaţi şi la însemnătatea lor în viaţa acestora, asigurându-ne o existenţă neîntreruptă, fie ea doar la nivelul memoriei.


Carti similare cu Sunt veteran!

Știi bine că vrei. Iubitorul de pisici și alte povestiri

Știi bine că vrei....

de Kristen Roupenian

mai mult
Lampa cu căciulă

Lampa cu căciulă

de Florin Lăzărescu

mai mult
Doamna cu ochelari

Doamna cu ochelari

de Sidonia Dragusanu

mai multRecenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-10-19 06:24:34 Rating:

Formată din mai multe secvenţe şi “petice” din amintirile bunicului nostru, “Sunt veteran!” a reuşit să cuprindă într-un mod sau altul toată viaţă acestuia. Începând cu amintirile în care acesta îşi vedea mama prin ochii nepoatei, până la cel de-al doilea război mondial şi vizitele acestuia la copiii săi.
Modul în care este relatată povestea, ne duce cu gândul la...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63