Jurnal de librar

scrisa de Anca Zaharia

Jurnal de librar de Anca Zaharia Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnal de librar 18.86 lei *
Jurnal de librar 22.91 lei *
Jurnal de librar 25.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herg Benet
Autor (i): Anca Zaharia
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-606-763-117-3
Anul aparitiei: 2017
Descriere: „Scenele redate de Anca ar fi amuzante dacă nu ar fi triste. Așa a spus, la un moment dat, un cititor și i-am dat dreptate. La prima citire, te amuzi. Uneori (de cele mai multe ori!) râzi cu lacrimi. La a doua citire, sau poate chiar la a treia, partea amuzantă rămâne deoparte și vezi realitatea. Vezi omul din spatele cărților și oamenii pe care îi întâlnește zi de zi, oamenii aceia care nu au habar că librarul citește cărți și nu gânduri. Citind cartea Jurnal de Librar, nu numai că vei privi cu alți ochi librăritul, dar e foarte posibil să te împrietenești cu primul librar care îți va ieși în cale și să-i mulțumești pentru răbdare, pentru zâmbet și chiar să aranjezi cartea căzută de pe raft pe care, între doi clienți nehotărâți, țârâitul telefonului și cutia cu noutăți ce trebuie etichetate și puse la raft, nu a reușit să o așeze la locul ei.” (Andreea Ban – Serial Readers)

„Jurnal de librar a fost, la început, un hashtag pe care-l foloseam la finalul fiecărei povestiri legate de ceea ce mi se întâmpla la muncă pe care o puneam pe Facebook nu atât din dorința de a arăta ce amuzantă e viața de librar, ci mai mult sperând că publicul larg, consumatorii de carte și nu numai, vor vedea meseria de librar mai aproape de ceea ce este ea de fapt și mai puțin un „ah, ce frumos, stai toată ziua și citești și mai iei și salar”. Nu, n-ai nici măcar voie să citești la muncă în cele mai multe locuri. Și dacă ar fi așa, salariul nu e deloc de invidiat.” (Anca Zaharia)

Hypermarket. Pe galeria comercială sunt standuri cu bijuterii, cosmetice, asigurări pentru diverse „ocazii” nefericite, țigări electronice și câte și mai câte. Printre toate acestea apare, într-o noapte de iarnă, un stand cu cărți, menit să aducă și ceva cultură în acest mediu. Că dacă iese omul duminica din casă și vrea să-și cumpere un pet de bere și niște semințe, să aibă unde găsi și niște cărți de dezvoltare personală și psihologie, de exemplu.


Carti similare cu Jurnal de librar

Carte de identitate

Carte de identitate

de Sanda Nicola

mai mult
Titani ai istoriei. Giganții care ne-au modelat lumea

Titani ai istoriei....

de Simon Sebag Montefiore

mai mult



Recenzii

tudor.vlad tudor.vlad pe 2018-02-04 14:07:34 Rating:

Primul meu templu a fost o librărie. Prima preoteasă a fost o doamnă supraponderală, într-un halat gri, care părea să știe totul despre orice. Știa că trebuie să citesc "Cireșarii" - am copilărit pe când "Cireșarii" însemna O carte și gata, de abia pe urmă a venit febra continuărilor, erai bun dacă le citeai pe toate trei. (Da, știu, au ajuns cinci, mult timp mai...

Citeste mai mult

Mirabela Soare Mirabela Soare pe 2018-01-31 16:08:05 Rating:

După câteva luni de la apariție, a ajuns și la mine „Jurnalul de librar” (ed. Herg Benet) al Ancăi Zaharia. Nu neg că printre rânduri am simțit ura din sertar, dar a fost acoperită de scenele ca aceasta: „După ce ajunge la casă cu cartea în mână, o fetiță cât un ghem:
- Să știți că mă glăbesc. Mă duc la pestivalul plătitelol.”(pg. 171)
Ce ură să simți atunci când...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

andres pe 13.07.2017 07:21:39

Cartea e disponibila pe situl editurii Herg Benet: http://www.hergbenet.ro/carte/jurnal-de-librar-anca-zaharia


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289

Gigel Mocanu
Recenzii: 0
Carti citite: 7

tudor.vlad
Recenzii: 8
Carti citite: 9