Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Suicid

Suicid

scrisa de Anca Zaharia

Suicid de Anca Zaharia Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Suicid 23.7 lei *
Suicid 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herg Benet
Autor (i): Anca Zaharia
Numar de pagini: 88 pagini
ISBN: 978-606-763-230-9
Anul aparitiei: 2019
Descriere: “Personajele acestei cărți și-o iau urât, tarantinian. O regizoare bitchy le manevrează simbolic printr-o lume compensatorie ce li se-ntoarce direct în față. Dar cel cu adevărat defect, arhetipul pulp, mimează inocența în mijlocul scenei: nici un text, oricât de cinstit sau de răzbunător, nu-l poate șifona. De unde, în paralel cu proiecțiile moraliste, viața începe să ruleze pe categorie B: alcool, medicamente, sex aiurea, leșinuri din senin. Anca Zaharia scrie – uneori pe tipar de antireclame – despre o tipă cool, incapabilă să se salveze.”

(Ioan Șerbu)


“Noul volum de poezie al Ancăi Zaharia este şi mai dur, mai direct, violent, sadic, extremist decît Sertarul cu ură, remarcabilul debut al tinerei poete. E ca un album al lui Ombladon faţă de unul semnat Paraziţii – şi mai crud, mai concret, brut, plin de ură, fără pic de cenzură, speranţă sau intenţie de autoapărare. În Suicid, Anca Zaharia creează un eu liric feminin frustrat, disperat şi supărat pe viaţă, pe care-l împinge fără pic de milă în ghearele realităţii de aici şi acum («nu număr niciodată ce am, ci ce nu am»). Trece prin viol, gelozii absurde, încercări repetate de sinucidere – şi alea ratate, iubiri pătimaşe, naive, jalnice sau ordinare, violenţe, agresiuni sexuale şi jigniri la locul de muncă şi-n relaţii. Un fel de amintiri despre cele mai dureroase, incomode, pesimiste şi penibile situaţii existenţiale şi stări prin care poate să treacă un om de sex feminin – dinainte să se nască (n-a fost un copil dorit) şi pînă în prezent, la maturitate, cînd ştie că nu poate să nască. Un volum original, unic; citeşte-l şi-o să-ţi dai seama că viaţa e frumoasă (în general vorbind, nu neapărat a ta, în nici un caz a eului liric din Suicid!”

(Mihail Vakulovski)


“Nu am mai citit de nici nu știu când poezii/povești atât de puternice și binevenit de crude și nervoase și punk, cum am găsit în Suicid-ul Ancăi, de care m-am prins că e o carte bună atunci când m-am surprins că nici nu-mi mai venea să clipesc de voyeur ce am devenit în fața textelor de o violență total netrucată, în fața unui jurnal al singurătății absolut sfâșietor, necesar, real.”

(Vlad Drăgoi)


“Anca Zaharia ne propune o poezie percutantă, sinceră, șocantă. O carte secvențială, punctată de întâmplări care au avut loc într-un «odată» al trecutului ori nicicând sau cine știe, într-un «acolo» al viitorului. Poezia despre sinele poetic este una vibrantă și tăioasă, dar nu lipsită de metaforă, la fel cum și poeziile despre alții sunt directe, fără menajamente.

Chiar dacă ideea morții, preocupările suicidare te însoțesc ritmant pe tot parcursul cărții, Suicidul Ancăi Zaharia este un manifest pentru viața trăită asumat, autentic și fără bariere impuse din exteriorul sinelui, este o introiecție deplină a vieții.”

(Cătălin Stanciu)


Carti similare cu Suicid

Ochean cu cioburi sangerande

Ochean cu cioburi...

de Vasile Tarateanu

mai mult
Exilul

Exilul

de Nicolae Sirius

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Gigel Mocanu
Recenzii: 0
Carti citite: 7

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289