Ultima oră

scrisa de Alina Grozea

Ultima oră de Alina Grozea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ultima oră 15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea de suflet
Autor (i): Alina Grozea
Numar de pagini: 177 pagini
ISBN: 606-94431-0-1
Anul aparitiei: 2017
Descriere: EL vrea să se sinucidă. EA crede că viața ei s-a terminat deja. O întâlnire providențială îi aduce unul lângă celălalt. Doi străini, în aceeași cameră, la aceeași masă, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, împletite aproape în tăcere de-a lungul celei mai intense ore din viața lor. Moartea, cu prezența ei apăsătoare, amenințătoare, e personajul din umbră, e martorul mut care întoarce clepsidra, le ascultă poveștile și le răscolește gândurile. Are ea, moartea, șanse să iasă învingătoare? Sau va învinge viața, așa cum e ea, dincolo de banalitate, derizoriu și deznădejde?

Ultima Oră, o poveste în care suspansul emoțional atinge cote tulburătoare, este romanul de debut al Alinei Grozea.

„Se spune că în momentele de cumpănă, când chemi moartea sau vine ea prin preajmă, nechemată, îţi trece toată viaţa prin faţa ochilor. Eu le-am oferit celor doi protagonişti ai istorisirii mele nu doar câteva momente, ci o oră întreagă, pentru a vorbi unul cu celălalt şi fiecare cu el însuşi. Ce au de gând ei să facă pe mai departe, după ce ora se va fi terminat, credeţi-mă, nici eu nu ştiu“, mărturisește autoarea despre cartea sa, care, susține ea, i-a fost „dictată“ de cele două personaje principale.

„EL și EA sunt personaje ficționale, însă construite din demonii mei și din ai altor persoane pe care le-am cunoscut sau ale căror povești de viață mi-au ajuns la ureche și mi-au intrat în suflet“, spune Alina Grozea. În prefața cărții, jurnalista Anda Docea vorbește despre emoțiile transmise de autoare într-un limbaj nepretențios, dar cu atât mai penetrant, care îndeamnă la curajoasă introspecție: „Ultima oră are atât de puține înflorituri, încât uneori e tulburător de parcus, la fel cum în oglindă e uneori greu să te vezi cu riduri și fără machiaj. De fapt, cartea îți trântește oglinda în față. Ai curaj?“


Carti similare cu Ultima oră

Colt alb

Colt alb

de Jack London

mai mult
Un apartament la Paris

Un apartament la Paris

de Michelle Gable

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

andres pe 05.07.2017 18:17:27

Cartea este disponibilă la Librăria Eminescu (în librărie sau pe site). ;)


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289