Lampa fermecata. Exercitii spirituale

scrisa de Ramon del Valle-Inclan

Lampa fermecata. Exercitii spirituale de Ramon del Valle-Inclan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lampa fermecata. Exercitii spirituale 19.99 lei *
Lampa fermecata. Exercitii spirituale 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Meditative Arts
Autor (i): Ramon del Valle-Inclan
Numar de pagini: 102 pagini
ISBN: 978-606-94187-1-0
Anul aparitiei: 2016
Descriere: “Iubirea tuturor lucrurilor este cheia întregii frumuseţi, iar cine iubeşte uitând de sine însuşi capătă înţelepciunea lumii, dobândeşte cunoaştere mistică, iluminat fiind de o lumină interioară, şi renunţă la căile scolastice deschise de ergotişti.
Însă întotdeauna, aşa cum se întâmplă în cazul conştiinţei mistice, la înţelegerea senzitivă a lumii vor ajunge mai întâi cei umili decât cei docţi, chiar şi atunci când aceştia din urmă pot să întrevadă şi ei vreo lumină, dar nu se cercetează pe ei înşişi şi nici nu iau în seamă înţelepciunea ei artificială. Mai mult obţine cel care uită mai mult, pentru că învaţă să se bucure de frumuseţea lumii în mod intuitiv şi poate să înţeleagă fără a avea vreo formă conceptuală, vreun simbol din cabală sau vreo formă de retorică. Aceste exerciţii spirituale reprezintă un îndrumar de perfecţionare a căilor Meditaţiei.”

Ramón José Simón Valle-Inclán Peña (28 octombrie 1866 — 5 ianuarie 1936) a fost un important dramaturg, poet și romancier spaniol, făcând parte din mișcarea modernistă, și a fost considerat un autor semnificativ al literaturii spaniole din secolul XX.
A utilizat adeseori simbolismul religios, ce sugera experiența mistică personală, pentru a intensifica experiența emoțională a personajelor, propunând un extaz erotic, senzual, fizic egal și de aceeași intensitate cu extazul mistic, religios, spiritual.


Carti similare cu Lampa fermecata. Exercitii spirituale

Doctrina vibratiei

Doctrina vibratiei

de Mark Dyczkowski

mai mult
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea

Numele lui Dumnezeu...

de Papa Francisc

mai multRecenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2018-02-16 08:54:09 Rating:

Viața simplă aduce multe împliniri sufletești. Ți-e gândul mai liber și inima mai ușoară atunci când nu ți le complici cu greutățile vieții. E simplu să ajungi la un astfel de echilibru interior? Nu, chiar deloc, însă nici imposibil nu e. Ramon del Valle-Inclan a găsit soluția și ne-o dezvăluie, rămâne doar să vedem cum putem face pentru a o implementa și în viața noastră.
...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!


Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135