Spre vai de jad si salbatie

scrisa de Veronica D. Niculescu

Spre vai de jad si salbatie de Veronica D. Niculescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Spre vai de jad si salbatie 23.06 lei *
Spre vai de jad si salbatie 23.96 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Veronica D. Niculescu
Numar de pagini: 241 pagini
ISBN: 978-973-46-6165-7
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Un roman despre plecari, pierderi si gol, scris cu tandrete si presarat cu surprize. O carte cu o structura circulara, inchizand inauntru un basm intr-o mie de versuri.

Departe de orasul natal, de familie si de cel pe care inca il iubeste, Miranda Dortloft scrie un basm in rime. Proza densa care inconjoara aceasta joaca imaginara, cocon al indoielilor si marturisirilor, dezvaluie viata reala a Mirandei: din anii copilariei petrecuti in comunism, intr-o familie mixta, unde rege este contrastul, trecand prin povestea de dragoste, pana in prezentul pustiit si zdruncinat de depresie.

Primul roman al Veronicai D. Niculescu isi poarta cititorul printr-un labirint al oglinzilor deformante in care ratacesc mana in mana o realitate si o poveste, o printesa si o femeie a zilelor noastre.



Fragment din volum:

„Se spune ca a fost un an al tragediilor, atunci cand cineva mai gaseste de cuviinta sa vorbeasca despre el.
1968, definitie rece: an bisect, care a inceput intr-o luni.
1968, definitie calda: an in care primavara a inceput din ianuarie si omul a vazut pentru prima oara partea ascunsa a Lunii.
Evenimente in lume: in ianuarie, incepe ceea ce se va numi Primavara de la Praga. In Marea Mediterana se scufunda un submarin israelian, iar dupa doua zile unul francez, total morti: o suta douazeci si unu. In martie, studentii cehoslovaci sprijina Primavara de la Praga. In iunie, Papa Paul al VI-lea anunta urmatoarea enciclica intitulata Humanae Vitae, condamnand reglementarea nasterilor (fara efect pentru catolica Regina, fiindca Ceausescu o facuse deja, in stilul lui, odata cu decretul din octombrie 1966). In iulie, manevre militare sovietice in apropierea Cehoslovaciei. In august, invadarea Cehoslovaciei de catre trupele Tratatului de la Varsovia, fara Romania si Iugoslavia. Discursul lui Ceausescu dupa invadare: „Nu exista nici o justificare, nu poate fi acceptat nici un motiv de a admite, pentru o clipa numai, ideea interventiei militare in treburile unui stat socialist fratesc..." este catalogat de Leonid Brejnev drept „galagie nesanatoasa". In ultima zi de vara, vasul de pasageri sovietic Amiralul Nahimov se scufunda in Marea Neagra, in urma unei coliziuni cu cargoul Piotr Vasev. In octombrie, NASA lanseaza Apollo 7, prima misiune americana cu trei oameni la bord, si in Mexic se deschide a XIX-a editie a Jocurilor Olimpice de Vara. In decembrie, in SUA are loc prima demonstratie a utilizarii mouse-ului. Cu patru zile inainte de Craciun, Apollo 8 efectueaza primul zbor translunar si orbiteaza in jurul Lunii. Astronautii Frank Borman, Jim Lovell si William A. Anders devin primii oameni care vad partea ascunsa a Lunii. Apare prima fotografie cu Pamantul rasarind deasupra Lunii, realizata de Bill Anders.”


Carti similare cu Spre vai de jad si salbatie

Transatlantic

Transatlantic

de Colum McCann

mai mult
Sotia tigrului

Sotia tigrului

de Tea Obreht

mai mult



Recenzii

bughitza bughitza pe 2017-04-30 20:20:19 Rating:

Cine mai are nevoie de basme? Cine mai are nevoie de povești? Voi repeta întrebarea până îți vei ridica ochii din Facebookul de pe telefon și o să spui că nu mai are nimeni. Ție îți trebuie acum I speak sarcasm as a second language, 9gag, binging, instagram și X Factor. S-au dus vremurile alea, vei spune. Și adevărul e că, de fapt, alergi cu disperare printre toate astea în căutarea unei...

Citeste mai mult

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-12-02 09:18:49 Rating:

Fără amintiri nu am fi noi, cei de astăzi. Ele ajută la formarea noastră, ne împlinesc prezentul, ne ajută la modelarea viitorului. Fie că ne aducem aminte cu bucurie sau amar de el, trecutul face parte din noi. Totuși, e foarte important din ce unghi și cu ce gânduri privim în urmă.

Miranda Dortloft, femeia din cartea de față, își vede trecutul ca pe un basm. Desigur, în basme nu...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

bughitza
Recenzii: 3
Carti citite: 6

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135