Sora lui freud

scrisa de Goce Smilevski

Sora lui freud de Goce Smilevski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Goce Smilevski
Traducator (i): Octavian Blenchea
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46- 2893-3
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Premiul European pentru Literatura 2010

Sigmund Freud este unul dintre cele mai faimoase personaje din istorie, dar cate oare se stiu despre surorile lui? Ne aflam in anul 1938; Germania nazista tocmai a ocupat Austria, iar doctorul Sigmund Freud se pregateste sa paraseasca Viena. Inainte de a pleca, i se acorda permisiunea de a intocmi o lista cu toti cei pe care doreste sa-i ia cu el la Londra. Pe lista pe care o va intocmi se numara servitoarele, sora sotiei sale, doctorul familiei, pana si catelul mult iubit, insa nici una dintre cele patru surori: Adolfine, Pauline, Maria si Rosa. Dupa plecarea lui Freud, surorile sale sunt deportate intr-un lagar de concentrare. Inspirandu-se din fapte reale, romanul lui Goce Smilevski face sa se auda vocea Adolfinei Freud, o femeie sensibila, respinsa de mama si care nu s-a maritat niciodata. Extrem de apropiata de fratele sau in copilarie, Adolfine va fi martora parcursului genial al acestuia si a mediului artistic eclatant din Viena inceputului de secol XX. Urmarind trairile din perioada in care se interneaza intr-o clinica de psihiatrie, precum si aspiratiile ei de a-si intemeia o familie, romanul Sora lui Freud reface in chip emotionant viata unei femei pierdute in negurile istoriei.

„Romanul lui Goce Smilevski este o bijuterie narativa profund emotionanta. Un discurs provocator pe tema luciditatii si a perceptiei. Un roman de neuitat.” (Publishers Weekly)

„Un portret plin de sensibilitate si un roman construit cu mult talent, care demonstreaza o profunda intelegere a relatiilor din familia lui Freud. ” (Kirkus Reviews)

„Sora lui Freud indeamna la o indelunga reflectie asupra psihanalizei, asupra raporturilor dintre celebrul personaj si cei care au trait in preajma lui. Un roman ce pare sa raspunda multor intrebari despre mediul uman si intelectual in care a luat nastere psihanaliza. Infatisandu-ne viata Adolfinei, autorul sugereaza ca, desi fiecare dintre noi isi duce existenta in mod individual, potrivit propriului destin, putem construi o interpretare originala si profunda a vietii, chiar daca punctul nostru de vedere nu va fi auzit sau acceptat vreodata. ”(L’Osservatore Romano)


Carti similare cu Sora lui freud

Capriciul (25)

Capriciul (25)

de Daniel Sidor

mai mult
Casa somnului

Casa somnului

de Jonathan Coe

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!