O ciudatenie a mintii mele

scrisa de Orhan Pamuk

O ciudatenie a mintii mele de Orhan Pamuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O ciudatenie a mintii mele 42.86 lei *
O ciudatenie a mintii mele 52.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Orhan Pamuk
Traducator (i): Luminita Munteanu
Numar de pagini: 608 pagini
ISBN: 978-973-46-5879-4
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Premiul Nobel pentru Literatura 2006

Romanul O ciudatenie a mintii mele, prima carte publicata de Orhan Pamuk dupa dobandirea Premiului Nobel pentru Literatura (2006), este o epopee moderna, desfasurata pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), in centrul careia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul si bragagiul Mevlut Karatas. Povestea adeseori induiosatoare a contraeroului Mevlut Karatas, cu bucuriile, sensibilitatile, izbanzile si, mai ales, esecurile sale, este de fapt povestea „celuilalt Istanbul”, a vanzatorilor stradali, a cartierelor de baraci, a imigrantilor din Anatolia care ajung sa schimbe, treptat, textura si stilul de viata traditional al orasului, pe valul ambiguu al pribegiilor moderne. Modernizarea orasului, petrecuta pe fundalul eternelor framantari politice, se asociaza cu disparitia unor indeletniciri traditionale, cu modificarea dramatica a peisajului uman, cu nenumarate infrangeri personale, nevazute si nestiute, care marcheaza destinele „generatiilor pierdute” ale Istanbulului contemporan.

„Unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Pamuk si inceputul ideal pentru cei care vor sa-l cunoasca pe autorul turc. Prin cartea sa, Pamuk face pentru Istanbul ce a facut Joyce pentru Dublin. El surprinde nu doar ceea ce vezi si simti intr-un oras, ci si cultura, credinta si traditiile, oamenii si valorile lui… O scrisoare de dragoste pentru Turcia moderna.” (The Washington Post)

„Femeile din aceste pagini sunt fabuloase… In mijlocul uriasei intinderi a Istanbulului, intre Orient si Occident, Pamuk foloseste o multime frematatoare de personaje ca sa spuna povestea unei culturi mereu in schimbare si a multelor sale discordii.” (The Boston Globe)

„O ciudatenie a mintii mele e o vasta colectie de personaje, evenimente, case, mancaruri, obiecte care, dupa cum isi va da seama cititorul dupa ce va fi citit sase sute de pagini, pot fi cuprinse sub un singur nume: Istanbul.” (The Guardian)


Carti similare cu O ciudatenie a mintii mele

Tristano moare

Tristano moare

de Antonio Tabucchi

mai mult
Biblioteca de pe Lună

Biblioteca de pe Lună

de Francesc Miralles

mai mult
Crepuscul

Crepuscul

de Adrian-Petru Stepan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!