Parcul cioburilor

scrisa de Alina Bronsky

Parcul cioburilor de Alina Bronsky Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Parcul cioburilor 21.99 lei *
Parcul cioburilor 30.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Alina Bronsky
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-724-344-7
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Un excepțional roman de debut

Alina Bronsky prezintă o poveste enigmatică, pătrunzătoare, profund conectată la pulsul lumii în care trăim.

Sașa Naimann, o tânară rusoaică de șaptesprezece ani, trăiește într-un cartier sărăcăcios din Berlin împreună cu mătușa și frații ei mai mici. Cum singurul merit al mătușii este vocația de bucătăreasă, Sașa este cea care ține de fapt casa. Tenacitatea ei își are însă rădăcinile într-o experiență cruntă, care o forțează să se maturizeze înainte de vreme: Vadim, tatăl ei vitreg, i-a ucis mama. Așa că, în timp ce colegele ei tânjesc după povești de dragoste cu feți-frumoși, Sașa nu mai are decât două dorințe: să scrie un roman despre mama ei moartă și să-i ia viața celui care a ucis-o.

Romanul surprinde în profunzime vocea eroinei, matură și copilăroasă, sceptică și entuziastă în același timp, reprezentativă pentru vocile multora din generația ei. Revista germană Freundin Magazine numeste Parcul cioburilor „o frustă, fascinantă portretizare a vieții la marginea societății”. Dar povestea Sașei nu rămâne marginală, surprinde direct esența a ceea ce înseamnă să ai 17 ani în vremurile noastre.

„Cel mai incitant debut al sezonului." - Der Spiegel

„Jucăuș, îndrăzneț și plin de vervă... Un roman pe care nu îl poți lăsa din mână." - Book Reporter

„Indiferent dacă este autobiografică sau nu, cartea Alinei Bronsky este scrisă cu vervă și autenticitate, captând egocentrismul și așteptările unei fete care abia descoperă puterea sinelui.”- Vogue

„Lumea literară are un nou geniu! Bronsky este un talent imens!” - Focus


Carti similare cu Parcul cioburilor

La caderea noptii

La caderea noptii

de Fernando Butazzoni

mai mult
Revolutionary road

Revolutionary road

de Richard Yates

mai mult
Sotia pilotului

Sotia pilotului

de Anita Shreve

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2016-12-30 11:46:13 Rating:

Adio decoruri idilice, personaje cu trasaturi alese si finaluri fericite. Cartea Alinei Bronsky ne arunca intr-un décor cenusiu, intr-un ghetou de la marginea Berlinului, in care traiesc rusi emigranti.

Chiar daca este o opera de debut, “Parcul cioburilor” are caracteristicile unui roman captivant, reusind sa infiga cateva “cioburi” in inima si mintea cititorilor. O parte din...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Silvia1988
Recenzii: 69
Carti citite: 115