Un hohot in bezna

scrisa de Vladimir Nabokov

Un hohot in bezna de Vladimir Nabokov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un hohot in bezna 15.96 lei *
Un hohot in bezna 25.04 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Vladimir Nabokov
Traducator (i): Horia Florian Popescu
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-46-2001-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Albert Albinus isi paraseste nevasta si copilul pentru amanta sa adolescenta, Margot, care vrea sa devina star de cinema si se foloseste fara scrupule de influenta lui Albinus pentru a pune mana pe roluri. Atunci cand Albinus i‑o prezinta lui Axel Rex, se declanseaza o serie de evenimente care atrag dupa ele dezastrul. Rex este la fel de manipu­lativ ca Margot, iar cei doi incep o relatie secreta, pe care Albinus prefera sa o ignore. Un hohot in bezna este o carte diferita de stilul obisnuit al lui Nabokov, distingandu‑se si prin viziunea sa neagra, infatisand o lume meschina si plina de cruzime. Este un roman presarat cu nenumarate episoade de umor negru, de o eleganta sardonica, despre dorinta, inselaciune si deceptie, o idila bizara ce are loc pe fundalul Berlinului anilor ’30.

„Un hohot in bezna e o capodopera ciudata, una dintre cartile din care nu poti scoate nici macar o virgula, careia nu-i poti adauga macar o idee fara s-o strici.” (The London Times Literary Supplement)

„O aventura cinematografica ametitoare, cruda, ingrozitor de amuzanta.” (John Banville)

„Nabokov isi scrie proza in singurul fel in care ar trebui scrisa: de parca fiecare rand, fiecare cuvant asezat pe hartie ar fi rodul unui extaz.” (John Updike)


Carti similare cu Un hohot in bezna

Toamna la pekin

Toamna la pekin

de Boris Vian

mai mult
Talentatul domn Ripley

Talentatul domn Ripley

de Patricia Highsmith

mai mult
Geamantanul

Geamantanul

de Serghei Dovlatov

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!