Blazon de bastard

scrisa de Vladimir Nabokov

Blazon de bastard de Vladimir Nabokov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Blazon de bastard 26.03 lei *
Blazon de bastard 29.52 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Vladimir Nabokov
Traducator (i): Anca-Gabriela Sarbu
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-2431-7
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Primul roman pe care Vladimir Nabokov l-a scris dupa ce s-a stabilit in America, fiind si cel mai provocator din punct de vedere politic. O carte clasica a literaturii moderne.

Blazon de bastard (1947) descrie o lume marcata de tirania unei dictaturi politice. Profesorul Adam Krug, renumit filozof in tara sa, este singurul care refuza sa se supuna regimului, preluand functia de presedinte al uni­versitatii in noul an de invatamant, nu atat principial, cat din motive le­gate de viata sa personala, in care are loc o tragedie ce il face sa simta nevoia de‑a se retrage pentru o vreme din societate si a‑si petrece timpul impreuna cu fiul sau. Acest lucru este vazut ca un afront adus noii linii de gandire impuse de dictatorul Paduk (intamplator, fost coleg de scoala cu Adam Krug) si „Partidul Oamenilor Obisnuiti“, pentru care traiul in­dividual este considerat periculos, diferentele dintre oameni trebuie apla­tizate, iar unica sursa de bunastare a societatii este statul. Dictatorul Paduk dispune, asadar, sa fie arestati toti apropiatii filozofului, sperand astfel sa atraga sprijinul lui Krug pentru a valida noul regim si o noua lume birocratica, sublima prin absurditatea ei.

„Povestea unui om liber intr-un stat totalitar este o tragedie clasica a timpurilor noastre, iar Blazon de bastard abordeaza subiectul intr-o maniera originala, remarcabila.” (The New Republic)

„Vladimir Nabokov a scris un roman emotionant despre drama unui om civilizat, captiv intr-o lume tiranica – exista o sumbra si infioratoare inevitabilitate in trairile, actiunile si umanitatea protagonistului sau.” (The New York Times)

„Abilitatea cu care Nabokov isi creeaza momentele de fantezie este formidabila: o tehnica narativa abrupta, prin explorari minutioase ale unor scene marunte, detaliu dupa detaliu, care dizolva realitatea intr-un cosmar.” (V.S. Naipaul)

„Diversitatea, forta si bogatia perceptiilor lui Nabokov nu cunosc rival in literatura moderna.” (Martin Amis)

„Nu m-a interesat niciodata ceea ce se numeste literatura de analiza sociala («carti mari», in palavrageala jurnalistica sau comerciala). Nu sunt «sincer», nu sunt «provocator», nu sunt «satiric».” (Vladimir Nabokov)


Carti similare cu Blazon de bastard

Povestirile lui vladimir nabokov

Povestirile lui...

de Vladimir Nabokov

mai mult
Middlesex

Middlesex

de Jeffrey Eugenides

mai mult
Raga. apropierea continentului invizibil

Raga. apropierea...

de J. M. G. Le Clezio

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!