Ada sau ardoarea. o cronica de familie

scrisa de Vladimir Nabokov

Ada sau ardoarea. o cronica de familie de Vladimir Nabokov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Vladimir Nabokov
Traducator (i): Horia Florian Popescu
Numar de pagini: 600 pagini
ISBN: 978-973-46-1133-1
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Unanim considerat o capodopera a prozei americane din a doua jumatate a secolului XX, romanul Ada sau ardoarea. O cronica de familie este povestea de dragoste dintre adolescentii Van Veen si Ada Veen. Iubirea lor precoce, vijelioasa, incestuoasa – Ada si Van sunt veri primari (dar au acelasi tata, pe Demon Veen) – se consuma la Palatul Ardis si in parcul acestuia, un fel de Eden de care cei doi adolescenti cu un apetit sexual, o imaginatie si o inteligenta iesite din comun se indeparteaza treptat.

„Publicata la doua saptamani dupa ce autorul implinise saptezeci de ani, Ada sau ardoarea este capodopera lui Nabokov, incununarea glorioasa a carierei sale de romancier. Deopotriva basm, epopee, tratat filosofic despre esenta timpului si catalog erotic, Ada sau ardoarea este creatia suprema a unei imaginatii incandescente.” (Publishers Weekly)

„In Ada sau ardoarea, imensa fantezie a mistificarii avand ca tema centrala incestul dintre frate si sora, mastile si parodia pun stapanire pe intregul text.” (Magazine litteraire)

„Palatul Ardis, Ardorile si Arborii Ardisului, iata laitmotivul care susura prin Ada, o cronica ampla si fermecatoare a carei parte principala e pusa in scena intr-o America de vis, stralucitoare – fiindca nu sunt oare amintirile copilariei noastre comparabile cu acele caravele purtate in Vineland, impresurate lenes de pasarile albe ale viselor?” (Vladimir Nabokov)


Carti similare cu Ada sau ardoarea. o cronica de familie

Iubirile croitoresei

Iubirile croitoresei

de Maria Duenas

mai mult
Belgravia

Belgravia

de Julian Fellowes

mai mult
Recviem pentru est

Recviem pentru est

de Andrei Makine

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Foc palid

Foc palid


mai mult

Ochiul

Ochiul


mai mult

Disperare

Disperare


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Andrei Andreea
Recenzii: 5
Carti citite: 85

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146