America de peste pogrom

scrisa de Catalin Mihuleac

America de peste pogrom de Catalin Mihuleac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
America de peste pogrom 27.7 lei *
America de peste pogrom 28.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Catalin Mihuleac
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-23-3083-8
Anul aparitiei: 2014
Descriere: America de peste pogrom evolueaza pe doua mari planuri aparent divergente. Primul, situat in România interbelica si bazat pe documente istorice si pe marturii de arhiva secreta din epoca, face dezvaluiri senzationale despre viata social-politica si convulsiile interetnice din acea perioada. Al doilea plan este construit in jurul unei familii de evrei americani din anii 2000, specializata in comertul cu marfuri second-hand. O familie fara trecut, in aparenta, ai carei membri sint ghidati doar de pragmatismul vremurilor noastre, unde totul – de la haine pina la idei si chiar nostalgii – este „la mina a doua”. Doua femei cu personalitati exceptionale vor uni cele doua planuri, iar cheia povestii lor, aflata sub semnul unei memorii prodigioase, care apartine atit ratiunii, cit si inimii, va fi gasita la final, cind trecutul se dizolva miraculos in prezent. Catalin Mihuleac reuseste sa impuna atentiei publice evolutia acestui „dosar de existente” international, ale carui file, redate prin tensiunea si culoarea decupajului filmic, uimesc si emotioneaza pe intreg parcursul lecturii. Noul sau roman pledeaza pentru reconcilierea cu ceilalti, dar, in primul rind, pentru reconcilierea cu tine insuti. Este o invitatie la intelegere si toleranta, care leaga ingenios sute de destine si trei orase cu istorii fabuloase: Iasi, Washington D.C. si Viena.


Carti similare cu America de peste pogrom

Ultima aniversare

Ultima aniversare

de Liane Moriarty

mai mult
Snobii

Snobii

de Julian Fellowes

mai mult
O zi din sapte

O zi din sapte

de Lauren Oliver

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-05-13 06:27:37 Rating:

Romanul se împarte în două povești prezentate în paralel, scriitorul jonglând cu ele prin capitole. Pe-o parte aflăm de familia Bernstein și afacerea ei cu hainele second-hand și acțiunea se petrece în prezent, pe cealaltă parte ni se prezintă familia Oxemberg și traiul lor din secolul XIX. Am putea percepe romanul ca o coală de hârtie, pe fiecare pagină e scrisă o altă poveste...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135