Aventurile unui gentleman bolsevic

scrisa de Catalin Mihuleac

Aventurile unui gentleman bolsevic de Catalin Mihuleac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Aventurile unui gentleman bolsevic 17.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Catalin Mihuleac
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-23-2992-4
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Catalin Mihuleac, „autorul cu cel mai mult umor din literatura romana de astazi” – cum l-a numit, pe buna dreptate, criticul literar Alex. Stefanescu –, reuseste chiar din titlul oximoronic, Aventurile unui gentleman bolsevic, sa smulga primul zambet. Acest roman scris in maniera satirei politice este dirijat cu ingeniozitate in directia grotescului, a fanteziei pure, a burlescului liric, intr-un virtej ametitor de umor negru de aceasta data. Ion Scutelnicu, gentleman bolsevic si tovaras de nadejde, orfan cu antecedente sadice, primeste misiunea de a-l reeduca in spiritul artei angajate pe tanarul pictor rebel, pasionat de nuduri licentioase, Emil Faure, care a avut naivitatea de a-l infrunta pe fiul Dictatorului. Primul pas va fi mutarea acestuia intr-un bloc-moloh antropofag, devotat sistemului. Metoda aplicata este plina de subtilitate si cruzime, iar rezultatul va fi pe masura.

Odata cu vremurile noi, activistul-tortionar si sotia sa, „generoasa” tovarasa Ella – fosta muza obeza a artistului –, devin protagonistii, exponate insufletite, ai dioramelor teribil de verosimile din postrevolutionarul „Muzeu al comunismului”, institutie nemuritoare, cu un imens succes la public.
Intriga dinamica, replicile ilariante, anecdotica spectaculoasa, numeroasele picanterii sunt doar cateva dintre calitatile acestei savuroase comedii bufe, ce rezista cu brio pe afisul istoriei.


Carti similare cu Aventurile unui gentleman bolsevic

Varieteu pe apa

Varieteu pe apa

de John Barth

mai mult
Fericirea incepe azi

Fericirea incepe azi

de Jamie McGuire

mai mult
Sonata pentru acordeon

Sonata pentru acordeon

de Radu Aldulescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!