Istoria Regelui Gogosar

scrisa de Radu Aldulescu

Istoria Regelui Gogosar de Radu Aldulescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria Regelui Gogosar 31.46 lei *
Istoria Regelui Gogosar 34.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Radu Aldulescu
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-23-3039-5
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Istoria Regelui Gogosar reface traseul glorios al unui invingator: Emanuel Victor Calomfirescu, profesor de matematica si poet. Povestea lui incepe intr-un sat din Oltenia, se deruleaza intr-un ritm ametitor, se intersecteaza cu cercurile infernului suburban si strabate doua epoci. Copil de trupa al Securitatii, dupa decembrie 1989 prinde aripi si incepe inaltarea rapida a propriului regat in suprastructurile politico-economice ale tinerei si originalei democratii de la inceputul anilor ’90.

Sub semnul numelui regal, tanarul accede prin viclenie si sprijin ocult la titlul de rege. Ametit de averi fabuloase si de putere, se metamorfozeaza intr-o creatura hidoasa, demna de o alegorie arcimboldiana.

Romanul lui Radu Aldulescu este o noua „cronica a genocidului“, dar de aceasta data victimele sale se autodevoreaza.

„Ca sa scrii roman trebuie sa patesti ceva. Sa te intalnesti cu ursul in padure, sa cazi de pe puntea vaporului in mijlocul oceanului, sa fii scos din casa si din oras de un echipaj al politiei comunitare, la miezul noptii si in miezul iernii, fara niciun ban in buzunar, eventual la cererea familiei... Nu este, desigur, o conditie suficienta, dar in ce ma priveste o consider extrem de necesara. Asta cu atat mai mult cu cat o mica parte doar dintre pataniile mele (Dumnezeu ne incearca fiindca ne iubeste) s-a sublimat-exacerbat in continutul celor noua romane pe care le-am scris pana acum.“ - Radu Aldulescu


Carti similare cu Istoria Regelui Gogosar

Până la capătul pământului

Până la capătul...

de David Grossman

mai mult
Privatizarea cimitirelor

Privatizarea cimitirelor

de Viorel Cacoveanu

mai mult
Circul nostru va prezinta:

Circul nostru va...

de Lucian Dan Teodorovici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!