Tineretile lui Daniel Abagiu

scrisa de Cezar Paul-Badescu

Tineretile lui Daniel Abagiu de Cezar Paul-Badescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tineretile lui Daniel Abagiu 13.46 lei *
Tineretile lui Daniel Abagiu 14.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Cezar Paul-Badescu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-2582-6
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Editia a II-a
Prefata de Mircea Cartarescu

Un roman al formarii cu un personaj unic in literatura romana: un fel de Holden Caulfield, un antierou care insa nu isi refuza maturizarea, ci care pare mai degraba refuzat de maturizare, inchis intr-o perpetua devenire. Daniel Abagiu – in a carui tinerete, in fond una banala, ne regasim cu totii – devine o figura exceptionala deoarece este prezentat fara „retusuri“ si fara pic de ipocrizie. Iar cititorului nu-i ramane decat sa constate cu uimire ca normalitatea lui ii provoaca hohote de ras, compatimiri, dar si complicitati rusinate, care, intr-un final, il apropie pana la granita prieteniei de acest personaj.


Carti similare cu Tineretile lui Daniel Abagiu

Invizibil

Invizibil

de Paul Auster

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2015-10-19 07:58:37 Rating:

Iniţial nu aveam nicio tragere de inimă să citesc cartea, titlul nu mă intriga deloc, însă încă după câteva pagini lecturate am avut senzaţia că citesc secvenţe din propria-mi copilărie.

Deşi se intitulează “Tinereţile lui Daniel Abagiu”, cartea este una biografică. Cezar Paul-Bădescu recunoscu acest lucru în introducere şi explică scurt schimbarea numelui (l-a auzit...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!








Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135