Un apartament la Paris

scrisa de Michelle Gable

Un apartament la Paris de Michelle Gable Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Michelle Gable
Traducator (i): Florica Sincu
Numar de pagini: 404 pagini
ISBN: 978-973-689-952-2
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Doua povesti se intalnesc in romanul lui Michelle Gable: una din La Belle Epoque, alta din lumea contemporana. Pornind de la fapte istorice, una urmareste spectaculosul jurnal al lui Marthe de Florian, celebra demimondena a Parisului de la sfarsitul veacului al XIX-lea, cealalta, viata unei experte in mobila europeana de la casa de licitații Sotheby’s, April Vogt. Pe masura ce April, ajutata de un seducator avocat parizian, descopera secretele vietii tumultuoase a lui Marthe, o intreaga epoca, stralucitoare si framantata, se contureaza aducand in prim-plan figurile unor personaje cunoscute, precum pictorul Giovanni Boldini sau Robert de Montesquiou, dar si locuri sau cafenele din vechiul Paris: Maxim’s, Café Zephyr, Folies Bergères, Opera Garnier, Pigalle.

April Vogt, experta in mobila europeana, e trimisa de casa de licitatii Sotheby’s sa evalueze obiectele dintr-un apartament parizian care n-a fost deschis de sapte decenii. Odata ajunsa la Paris, in apartamentul plin de mobile spectaculoase, April va identifica un tablou al pictorului Giovanni Boldini care o infatiseaza pe faimoasa proprietara – curtezana Marthe de Florian. Hotarata sa afle mai multe despre frumoasa demimondena, April gaseste o serie de carti de vizita ascunse in interiorul mobilelor si primeste de la avocatul care se ocupa de mostenire scrisorile si jurnalul acesteia, descoperind astfel ca viata lui Marthe de Florian fusese una fascinanta, petrecuta printre poeti, artisti si oameni politici importanti. Pe masura ce pune cap la cap firele povestii existentei agitate a lui Marthe, April incearca sa-si faca ordine in propria viata.


Carti similare cu Un apartament la Paris

Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo

Cei șapte soți ai lui...

de Taylor Jenkins Reid

mai mult
Daneza

Daneza

de David Ebershoff

mai mult
Toate familiile sunt psihotice

Toate familiile sunt...

de Douglas Coupland

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!