Marea Viziune - Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala

scrisa de John G. Neihardt

Marea Viziune - Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala de John G. Neihardt Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herald
Autor (i): John G. Neihardt
Traducator (i): Stela Ghetie Tinney
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Nimic nu traieste mult;

Numai pamantul si muntii." (Cantec de moarte al indienilor Sheyla)

Marea Viziune (Black Elk Speaks) este cartea-marturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un batran vraci Sioux, in timpul marilor incercari ale indienilor din preerii. Ideile ei sunt revolutionare, asa cum au fost intotdeauna viziunile profetice, revolutionare nu in sferele economiei sau ale politicii, ci in ideea universala a intelesului tainic al vietii. Este revelatia unui om sfant si dezvaluirea acelui quo vadis pe care toti oamenii il cauta pentru ei insisi si pentru altii.

Viziunea lui Cerb Negru transcende granitele de rasa, crez sau geografie. Este tot atat de universala ca invataturile lui Buddha, Hristos sau Muhammad, sau ca doctrinele lui Marcus Aurelius si Sf. Toma d`Aquino. Universalitatea Marii Viziuni e dovedita si de traducerea cartii in numeroase limbi. Cerb Negru nu era stiutor de carte si nu vorbea engleza. Era un „stravechi”, asteptandu-si sfarsitul de obste in Rezervatia Pine Ridge, sperand numai ca va putea „pastra marea sa viziune pentru omenire”.


Carti similare cu Marea Viziune - Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala

Eu sunt acela. dialoguri despre absolut

Eu sunt acela....

de Nisargadatta Maharaj

mai mult
Al treilea clopot

Al treilea clopot

de Liviu Pendefunda

mai mult
Calea Zen

Calea Zen

de Alan Watts

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!