Isihasmul sau mestesugul linistirii

scrisa de Vasile Andru

Isihasmul sau mestesugul linistirii de Vasile Andru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Isihasmul sau mestesugul linistirii 20.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Vasile Andru
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-111-214-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Isihasmul este redescoperit. Lumea afla despre el, se apropie de el, vrea sa practice. Acest interes sporit se constata mai ales in spatiul ortodoxiei, unde isihasmul este "la el acasa". Catolicismul recupereaza si el isihasmul, Vaticanul da un indemn la integrarea acestei practici in viata spirituala. Astfel, in anii nostri, inceteaza definitiv o polemica veche.

Polemica isihasta a inceput la 1341, intre doua personalitati simbol: ortodoxul Grigorie Palamas de la Muntele Athos, adept al contemplatiei si aparator al isihastilor, si dominicanul Varlaam din Calabria, adversar al contemplatiei, adversar al rugaciunii isihaste, adept al autoritatii sacramentelor, al celor 7 taine.

Polemica aceasta, discutata cu obida de unii teologi, trebuie apreciata ca un catalizator formidabil: gratie ei, isihasmul a castigat contur precis, fundamentare teologica si filosofica, transformandu‑se - din exercitiu individual izolat (datand din paleocrestinism), - in curent spiritual structurat.


Carti similare cu Isihasmul sau mestesugul linistirii

De ce scandalizeaza crestinismul

De ce scandalizeaza...

de Jean-Pierre Denis

mai mult
Viziuni din lumea reala

Viziuni din lumea reala

de George Ivanovich Gurdjieff

mai mult
Cele patru legaminte

Cele patru legaminte

de Don Miguel Ruiz

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!